CHECK DIT DAN!

V10 – 40 spelers
V± 75 minuten
V9 liedjes, keuze uit 3 eindliederen (lach, traan of lach én traan)
VNIEUW! Ingesproken app, bespaar tijd, oefen hoe je jouw tekst zegt

Afbeelding van Check Dit Dan ingesproken app

App deluxe

Naast de gratis app is er nu ook een luxe versie van de app. Laat iedereen zelfstandig de emotie en intonatie van de tekst oefenen met het ingesproken script. Bespaar veel tijd!

  • Beluister alle rollen
  • Mogelijkheid om je eigen rol aan/uit te zetten
  • Start vanaf elke plek in de scène
  • Slechts €1,- per leerling

App voor het Digibord

Gezamenlijk het (ingesproken) script, de liedjes en de dans oefenen! Speciaal voor het Digibord, Chromebooks en andere computers in de klas of thuis.
Probeer het nu!

Open Check Dit Dan webapp

Korte inhoud

Het tv programma SNN Live zendt grappige berichten uit van YouTube en Facebook, maar de kijkcijfers dalen al maanden. Een groep jongeren in de buurt wil graag een eigen clubhuis hebben. Vlogster Jessica Reuze maakt daarom een filmpje voor de jongeren om geld in te zamelen. Wanneer Jessica als presentatrice bij SNN Live gaat werken, loopt alles mis. In het tv programma vraagt Jessica aandacht voor het clubhuis, maar het filmpje dat de tv-kijker ziet is geknipt en geplakt. De jongeren zijn slachtoffer geworden van nepnieuws!

De vraag is nu: Wie is er tegen het clubhuis? Wil Jessica beroemd worden, ten koste van haar vrienden? Doet SNN Live er alles aan om meer kijkcijfers te krijgen? De verwarring over het nepnieuws komt tot een verrassende finale tijdens de uitzending van SNN Live.

Een musical rondom vriendschap en vertrouwen, vol spanning, humor en een knipoog naar het item nepnieuws.

VEén decor, snel door naar de volgende scène.
VScript op maat,
je hoeft het nooit meer aan te passen (PDF & Word)
VGratis app,
om zelfstandig alles te oefenen op je smartphone.
VApp deluxe,
bespaar meer tijd en oefen met het ingesproken script.
VDans- en meezingvideo’s, om te oefenen op de leerlingpagina.
VKaraoke / -met zang,
met onze kanjers zacht op de achtergrond (40%).

Opties

VMaatwerk tekstboekjes, iedereen een mooi, gedrukt boekje.
VExtra CD’s

Leerlingpagina

met alle meezingvideo’s, dansvideo’s, spelletjes, tips & tricks en veel meer…

Onze testschool oefent met juf Adinda

Het maatwerk script

Lees hier een deel van het script. Voor iedereen een script voor het exacte aantal leerlingen in je groep. 31 scripts beschikbaar. Bespaar veel tijd, nooit meer zelf aanpassen!

Meer over Maatwerk…

De liedjes

Gezongen door: Anne, Duènde, Feej, Robin, Willemijn en Sil

Voeg de liedjes toe aan je Spotify- of Apple Music playlist

De lange trailer

KinderCampus EGO Basisschool – Hilversum

Wat zijn wij een geweldige ervaring en herinnering rijker. Voor ieder kind zat er een rol bij die op het lijf geschreven leek. De app waar de kinderen gebruik van konden maken, was super. Door de app konden de kinderen op elk moment – op school of thuis – aan de slag om de liedjes, de teksten en de dansjes onder de knie te krijgen. Het draaiboek was compleet voor mij als leerkacht en bood veel ondersteuning in de voorbereidingsfase. Door bijgeleverde cd met geluidseffecten, ingezongen liedjes en karaoke versie en het script waar de nodige grapjes in waren verwerkt, was het resultaat geweldig. Dank je wel MUZIkantine, namens kinderen, ouders en teamleden.

Jacqueline Leferink / Wie heeft de rol

Lees meer ervaringen…

Wat anderen vinden

Koningin Wilhelminaschool – Sneek
Check Dit Dan!
24 juni 2021
    

Ik vind vooral de liedjes echt geweldig! Het verhaal vind ik iets minder sterk en voor de kijker misschien wat lastig te volgen doordat je 3 keer dezelfde scène hebt die iets anders is. Kijkers halen dat er niet uit. Sommige grappen zijn erg leuk, maar de rollen van de presentatoren zijn wel wat saai en daardoor moeilijk uit het hoofd te leren. De liedjes zijn echt geweldig! Ook de rollen van de directeur, de hoofdredacteur en de typetjes uit Gaperdam zijn heel leuk.
De kinderen zingen de liedjes vol overgave, prachtig. Maar mijn favoriet blijft: “Wie heeft de rol?”

Regenboog – Voorthuizen
Check Dit Dan!
23 juli 2020
    

Wat een vet gave musical!
De klas heeft hem zelf uitgekozen. Ik vond hem super om te doen. Ook omdat ik de mogelijkheden zag om hem helemaal digitaal te doen. Nu hebben we de kans gekregen om de musical in de grote zaal van een echt theater op te voeren. Met ouders erbij! Dat maakte deze musical erg leuk!
Daarnaast waren er 2 kinderen die plots (op de dag van opvoeren) te horen kregen dat ze een dubbel rol moesten spelen. Dat heeft niemand gemerkt! Die 2 super kids hebben in 1 middag hun nieuwe teksten erbij geleerd….

Vlinderboom – Pijnacker
Check Dit Dan!
14 juli 2020
    

We hebben een ontzettend gave afscheidsavond gehad met ‘Check dit dan’ als musical! Het was één groot succes! Ouders en collega’s reageerden zeer positief op de musical. Het verhaal zat goed in elkaar en er waren veel grapjes (die de kinderen zelf niet eens altijd doorhadden). Ondanks de corona hebben we de musical prima kunnen oefenen en hebben we het bijzondere schooljaar voor deze kinderen toch nog fantastisch kunnen afsluiten!

CBS De Wizebeam
Check dit dan
24 november 2019
    

Deze musical heeft een vlot en goed verhaal. Hij sprak de leerlingen direct aan. De scenes wisselen elkaar in een mooi tempo af en de overgangsmuziek maakt dat het een goed lopend geheel wordt.
De liederen zaten goed in elkaar, er is zowel ruimte voor groepszang als (rap-)solo’s. Al met al hebben de leerlingen, leerkrachten en ouders enorm genoten!

Obs De Pijler, Maasdam
Check dit dan
19 augustus 2019
    

Net als wie heeft de rol, een geweldig leuke musical. Aanwijzingen en tips zijn heel bruikbaar!

Springplank Leidschendam
Check dit dan
21 juli 2019
    

Aansprekend en grappig verhaal met goede liedjes. Erg leuk om met de groep te spelen.

Montessorischool Houten
Check dit dan
20 juli 2019
    

De kinderen vonden het meteen een geweldig verhaal, de liedjes spreken meteen aan, fijn met de app erbij om te oefenen. Een musical waarbij de kinderen zelf veel kunnen regelen! Het was een geweldige uitvoering afgelopen dinsdag, de kinderen hebben genoten, het publiek heeft genoten en wij als leerkrachten hebben genoten.

Theo Thijssenschool Amsterdam
Check dit dan
17 juli 2019
    

In jaren niet zo’n leuke musical gedaan. Ontzettend goed ontvangen door collega’s en ouders. Liedjes modern en divers. Fijn dat de rollen aangepast kunnen worden naar het aantal leerlingen. Ook heel fijn is dat het decor vrij simpel gehouden kan worden. Alles digitaal, liedjes, uitnodigingen en meer, zelfs voorbeelden van dansjes (beter goed gejat, dan slecht bedacht) op youtube en dan nog als laatst, niet al te veel attributen nodig. Het was een groot feest om deze musical te oefenen. Dank!

OBS KlimOp
Check dit dan!
17 juli 2019
    

Superleuke en geschikte musical. Viel zowel bij het publiek als de kids in goede aarde. Hedendaags, gebruikmakend van de hedendaagse te boeken, thema goed aansluitend bij belevingswereld.
Wat ik vooral super van jullie vond, was toen ik jullie om hulp vroeg omdat er door omstandigheden 3 kinderen minder meededen met de musical. Jullie zonder extra kosten de musical voor 12 personen opstuurden. Wat een service.
Volgend schooljaar werk ik elders, maar de musicals van de Muzikantine zal ik zeker aanraden. En ik kijk uit naar jullie nieuwste creatie.

Mvg

Margreet Stroet
OBS KlimOp te Zwaag
vanaf 1 augustus
KBS de Loofhut in Almere

GBS Het Kompas
Check dit dan!
17 juli 2019
    

Ik sta nu 8 jaar voor groep 8 en 7 keer hebben wij jullie musical uitgekozen. En echt elk jaar krijgen we zoveel complimenten! Jullie musicals zitten zo goed in elkaar! We hopen dat er volgend jaar weer een leuke komt, volgens mij zag ik al iets voorbij komen! Gisteravond hebben we de musical in een theater aan familie en vrienden laten zien en iedereen was trots en iedereen straalde! We zijn heel blij met jullie!

St.Jozefschool
Check dit dan !
16 juli 2019
    

We hebben met heel veel plezier aan de musical gewerkt; gefilmd, karakters uitgewerkt en dansen zelf bedacht. Er zijn veel solo’s gezongen en gerapt en velukkig hadden we een verrijdbaar digibord voor de tv studio en een bankje van marktplaats. Een paar kleine rollen vinden we wel heel erg klein en het verschil tussen grote en kleine Ou ik liever niet zo benadrukken, maar verder was het een knallende show die ook iedereen begreep!

BBS Antonius
Check dit dan!
15 juli 2019
    

Door de app win je enorm veel tijd bij het voorbereiden van de musical. De kinderen kunnen thuis alles oefenen en worden daardoor ook erg enthousiast. De musical had weer een leuk verhaal met gave personages!! Leuk dat er steeds 2 plekken waren waar het zich afspeelde. Van mij had er nog iets meer spanning in het verhaal mogen zitten. Maar verder weer super leuke liedjes, van alles wat. Ze hebben met de hele klas alles gezongen en gedanst. Wij hebben genoten van een super leuke afsluiting met deze musical!!

Op ‘t Hof, Tricht
Check dit dan
10 juli 2019
    

Het is een erg leuke musical. Alles zit erop en eraan. Het is fijn dat je bij jullie alles op maatwerk krijgt en dat de rollen zowel door jongens als meisjes gespeeld kunnen worden.

Pcb de Pelikaan
Check dit dan.
8 juli 2019
    

Vlotte vrolijke liedjes, afwisselende musical en actueel!

Meester Kremerschool
Check dit dan
8 juli 2019
    

Leuk, grappig en perfect voor mijn kleine cluppie (10 kids). De kinderen vonden het goed te leren en de rollenwisselingen waren goed te doen voor ze.

Ebc Noord Schijndel
Check dit dan
6 juli 2019
    

Heel fijn om een zelfde musical te hebben voor de 2 scholen binnen ons EBC Noord. Het aantal spelers was anders maar daardoor voor ons erg praktisch. De leerlingen hebben kunnen schitteren en wij en ons publiek hebben genoten.

CBS Wakersduin
Check dit dan
6 juli 2019
    

Een musical op maat gemaakt, hoe heerlijk is dat! Swingende liedjes, leuke grapjes en wat een luxe, voor ieder lied is al een dansje verzonnen. Een goede website, een handige app. Fantastisch!
Over anderhalve week de uitvoering. Dat wordt gegarandeerd een succes!

Montessorischool de Trinoom Barendrecht
Check dit dan
6 juli 2019
    

Leuke musical, veel verschillende leuke typetjes. Kinderen vinden dat er net te weinig up-tempo liedjes in zitten. Fijn dat er een app bij zit waarmee de kids de tekst kunnen oefenen. Leuk dat jullie in de musical beschrijven hoe je kunt kiezen voor interactieve dingen of juist niet.
Jammer dat de bestanden van de kaartjes en posters in pdf zijn, liever in word zodat je er makkelijk in kunt werken.

Ikc Eben Haezer – Menaldum
Check dit dan!
6 juli 2019
    

Een goede musical, wij vonden de liedjes geweldig! Heel prettig dat de rollen waren aangepast op de groepsgrote . Leuke rollen, voor iedereen zat er wat bij. Leuke reacties gehad van ouders en de kinderen hebben er ook ban genoten

de cilinder, alkmaar
check dit dan!
5 juli 2019
    

Ik vind het geweldig dat de musical humor bevat voor alle lagen. De kleuters genieten van de gekke typetjes, de ouderen vinden de vlogger en de rapper heel cool en ouders lachten zich rot om de burgerwacht.

Kortom weer een ontzettende geslaagde, super verzorgde musical!
We kijken uit naar de volgende!

KinderCampus Hilversum
Check dit dan
4 juli 2019
    

Kinderen hebben een mooi afscheidsvoorstelling neergezet. Ouders hebben genoten van mooie verhaallijn, de vele woordgrappen en de mooie sfeervolle liedjes met dans. Heerlijk dat het script aangepast wordt aan het aantal kinderen dat mee speelt. Dat kinderen met de bijbehorende app, zelfstandig of in kleine groepjes kunnen oefen. Het pakket compleet wordt geleverd. Tip: graag weer de dansinstructie filmpjes weer opnemen in de app. Deze heb ik en de kinderen echt gemist dit jaar.

Wilgenhof
Check dit dan
30 juni 2019
    

Een duidelijke verhaallijn in de musical en fantastisch dat het aantal spelers kan worden opgegeven zodat je als leerkracht niets hoeft te herschrijven. De leerlingenpagina gebruiken we intensief zodat we de dansjes kunnen oefenen. De liedjes zijn afwisselend qua muziekgenre zodat er voor ieder kind wel een favoriet lied in zit. Vorig jaar hebben we ‘Wie heeft de rol’ gespeeld. Ook geweldig!

De Werf
Check dit dan
26 juni 2019
    

De musicals van de Muzikantine zijn vanaf het begin echt de allerbeste. Ik ben elk jaar blij dat de nieuwe weer minimaal zo leuk is. Vooral de liedjes zijn een reden om iedere keer weer voor jullie te kiezen. Ik heb ze (alleen op Feessie na) allemaal gedaan en ze krijgen van mij stuk voor stuk 5 sterren. Wie heeft de rol was vorig jaar wel echt weer een hoogtepunt, wat was dat een succes!

ikc stella nova Zoetermeer
check dit dan
26 juni 2019
    

Nog niet uitgvoerd, maar wel hard aan het oefenen.
De leerlingen vinden het zichtbaar heel erg leuk door de gave teksten en liedjes en personages!
Echt helemaal super!
Trouwens: Wie heeft de rol ( vorig jaar gespeeld) was ook een toppertje!

CBS De Paedwizer – Beetsterzwaag
Check dit dan!
25 juni 2019
    

Erg leuke liedjes, swingend, maar ook kippenvel-momenten (lied “Ik voel me verraden’). Leuk en eigentijds verhaal! Script is snel leverbaar, evenals de cd. Script is zeer duidelijk en op maat geschreven!

CBS Korenmaat
Check dit dan!
25 juni 2019
    

Check dit dan!

Een super leuke musical die aansluit bij de leefwereld van de kinderen. Leuke, hippe liedjes. Ideale site/app met tekst, liedjes en dansjes. Heel erg fijn dat de tekst op maat wordt geschreven.

De Omnibus
Check dit dan
25 juni 2019
    

Past goed in de belevingswereld van de leerlingen, goed dat alles gedetailleerd us uitgewerkt. Voorbeelddansen zijn heel erg fijn