Musical kinderen willen schitteren!

musical kinderenOuders van musical kinderen begrijpen het allemaal wel. Hun kind wil het liefste schitteren is een prachtige musical met een mooi verhaal. Daarin heeft hun zoon of dochter uiteraard de hoofdrol  en kan die zich uitleven in zang en dans. Kortom, de verwachtingen zijn hoog gespannen van zowel ouders als musical kinderen over de nieuwe voorstelling.

En terecht! De kinderen van groep acht zijn vaak weken of zelfs maanden bezig met de repetities van hun afscheidsmusical. Een groot deel van hun succes wordt dus bepaald  door de basis, de musical zelf.  Daarmee ligt de lat bij musicalmakers (terecht) hoog. Muzikantine is ervan overtuigd dat alleen kwaliteitsmusicals gemaakt kunnen worden, als de makers zelf uit de theater- en de muziekwereld komen.

Adinda Vis deed een opleiding aan het Conservatorium en ging als docente bij diverse muziekscholen, basisscholen en een middelbare scholen werken. Door haar ervaring met kinderliedjes kwam al snel de behoefte om vlottere (kinder)liedjes te gaan schrijven. Na een aantal jaren de groep 8 musical te hebben ingestudeerd, kreeg Adinda het idee om nieuwe musicals te gaan schrijven waarbij er meer afwisseling in de liedjes zaten.

Michel van Kemenade ging na het Conservatorium verder met een brede interesse om toetsen te spelen. Van bands tot orkest, van rock tot klassiek en van eigen studio tot Van den Ende Musicals (Aida, Mamma Mia). Mede door zijn interesse in de techniek van muziek maken is Michel sinds z’n 15e adviseur elektronische muziekapparatuur en computers. Tegenwoordig is hij als geluid- en lichttechnicus verbonden aan oa. Cor Bakker.

Lars van der Brugge startte zijn carrière als acteur in jeugdmusicals.  In de jaren negentig speelde hij in diverse cabaret- toneel- musical- en theaterprojecten. Lars regisseerde toneel- en musicalverenigingen en richtte in 2006 zijn eigen theaterbedrijf (Theatervisie) op waar hij vooral de nadruk op het schrijven, bewerken en produceren van theatervoorstellingen ging leggen. Lars werkt veel samen met kinderen in diverse theatervoorstellingen en improvisatiecursussen.