afbeelding van Wie heeft de rol app

Download de gratis app

Voor de leerlingen, om deze musical te oefenen op een smartphone.

Afbeelding van afscheidsmusical Wie heeft de rol

De meezingvideo’s

De dansvideo’s

Leerlingpagina

met alle meezingvideo’s, dansvideo’s, spelletjes, tips & tricks en veel meer…

De testschool

Don Boscoschool oefent Wie heeft de rol

WIE HEEFT
DE ROL

Het spel begint! Help het mysterie op te lossen…

In talentenbureau ‘Klaar voor de show’ vergeet Sandy Showbizz geld in de kluis te doen. Daarom verstopt zij het geld in een toiletrol. De volgende dag is de rol met geld verdwenen.

Vijf personen worden verdacht. Een hippe rockster, een onhandige goochelaar, een slechthorende kunstenares, een verwarde uitvinder en een getalenteerd meisje. Agent 112 wordt ingezet om het mysterie op te lossen. Hij en het publiek krijgen van de spelleider (Mr. X) drie aanwijzingen. Met de oplossing van iedere aanwijzing verdwijnt er steeds één verdachte uit het spel.

Ook bekende Nederlanders als Ronald ten Brink, Belinda de Rol en Pien Pouwersma en vele andere leuke typetjes komen in de musical voorbij. De musical heeft zelfs een interactief spelmoment waarbij het publiek met de mobiele telefoon of antwoordkaart zes vragen beantwoordt met ja of nee. Wie het snelst de juiste antwoorden geeft is de winnaar. Het is ook mogelijk om de musical zonder dit interactieve moment te spelen.

In een spannende finale wordt daarna onthuld wie van de laatste twee verdachten ‘de rol’ heeft.

Spanning, sensatie en veel humor!

Voor het overzicht van alle rollen, bekijk het inzage script voor 40 spelers hieronder.

Het maatwerk script

Lees hier een deel van het script. Voor iedereen een script voor het exacte aantal leerlingen in je groep. 31 scripts beschikbaar. Bespaar veel tijd, nooit meer zelf aanpassen!

afbeelding van maatwerk logo

Meer over Maatwerk…

V10 – 40 spelers
Vduur: ±65 minuten (excl. interactie)
Vslechts 1 decor
Vmaatwerk script
VWord bestand script
Vmuziekbundel
V9 liedjes, keuze uit 3 eindliederen
            (lach, traan of lach én traan)
Vdirect downloaden
Vbetalen op factuur

Opties

Vmaatwerk tekstboekjes
Vextra CD’s

Wie heeft de rol logo

De liedjes

Gezongen door: Anique, Anne, Willemijn en Sil

Wat anderen vinden

Prins Maurits – Enschede
Wie Heeft De Rol
16 juli 2021
    

Leuke musical met een leuk spelelement. We hadden dit jaar maar 10 kinderen dus fijn dat een kleine musical op maat is geschreven. In het verleden heb ik de musical al eens met 15 kinderen gedaan, vandaar dat ik weer bij deze musical uitkwam.

Simon Carmiggeltschool – Delft
Wie Heeft De Rol
9 juli 2021
    

Een hele leuke, dynamische musical! Zeer leuk dat je zo vrij bent om de liedjes in te delen op solo! Vooral de meerstemmigheid vind ik als leerkracht een leuke uitdaging!

Gaaf dat het publiek ook interactief mee doet. Ik raad iedereen aan om deze musical te spelen… Wij hebben ‘m iets herschreven, zodat het nog beter bij de kinderen past! Echt heel erg tof!

De Ark – Vianen
Wie Heeft De Rol
1 juli 2021
    

Het is weer ontzettend genieten! Heb mijn ervaringen al gedeeld met collega’s van andere scholen. Een school in Culemborg bestelt deze voor volgend schooljaar!
Ik ga in het nieuwe schooljaar weer op zoek voor mijn nieuwe groep 8.
Nu zo eerst vakantie!

Dank voor alle ondersteuning!

Hartelijke groet,
Irene

De Lisbloem – Lisse
Wie Heeft De Rol
1 juli 2021
    

Fijne liedjes, grote rollen, kleine rollen… voor ieder wat wils. Heerlijk om de kids te zien genieten tijdens het oefenen. Fijn dat de musical op maat gemaakt is voor mijn kleine groep 8!
Leuk verhaal, grappige tiepjes en goede bestanden in te gebruiken.
Aanrader!

GBS De Lintwijzer – Lint (België)
Wie Heeft De Rol
30 juni 2021
    

De eerste musical die ik begeleidde en meteen een topper.
De kinderen waren vanaf het eerste moment verkocht. Er zijn er zeer veel die me verbaasd hebben en dat in de positieve zin. Ik kijk alvast uit naar de volgende voorstelling die we mogen geven in 2022!

Prins Willem Alexanderschool – Randenbroek
Wie Heeft De Rol
27 juni 2021
    

Met heel veel plezier ben ik de musical aan het oefenen met mijn groep 8.
Dit is het eerste jaar dat ik op deze school werk en in de afgelopen 4 jaren is er geen musical geweest.
Aan het begin van het schooljaar wilden de kinderen geen musical gaan doen. Ze wisten nog niet wat het was, waren onzeker en de groep was niet veilig genoeg.
Inmiddels is iedereen enthousiast aan het oefenen en komen de talenten van de kinderen prachtig naar voren.
Wij zijn in onderhandeling met een echt theater om de musical daar op te kunnen voeren.
Het musicalpakket is verrassend compleet en uitgebreid. Gebruiksvriendelijk en heel fijn dat er een app bij zit waar de kinderen hun teksten mee kunnen leren en tegelijkertijd ook alle liedjes en dansvideos kunnen terugvinden.
Om het nog een beetje mooier en specialer te maken hebben wij 3 uur dansbegeleiding ingehuurd om nog een extra dans te verzinnen bij ‘Rock en rollator’. Uiteraard met echte rollators!
Dit is een ervaring die deze kinderen nooit meer zullen vergeten!

jozefschool – arnhem
Wie Heeft De Rol
24 juni 2021
    

Erg leuke musical, aangepast op het aantal leerlingen in de groep. Onzettend veel begeleiding via de Muzikantine. Valt erg in de smaak bij de kinderen en leuk dat het interactief is.
Eerste keer met de muzikantine, maar erg enthousiast!

Airborneschool – Renkum
Wie heeft de rol
17 augustus 2020
    

Wat een geweldige musical!! We hebben in 8 weken tijd alles voor elkaar gekregen en een SUPER leuke voorstelling gehad. Nog een paar tips: bij het lied 1-2-3 (Begoocheld, red.) liet ik ze tijdens het dansje omdraaien( sprongetje ) en hadden ze op hun achterhoofd een vergrote foto van alle juffen en meesters , werd superleuk ontvangen. Probeer écht bij alles ( niet te moeilijke) dansjes te laten bedenken ( dat kunnen ze best zelf), dat maakt het zoveel leuker om naar te kijken!
Mocht iemand geïnteresseerd zijn om onze musical te zien, wil ik m wel opsturen.

Het Kompas – Beverwijk
Wie Heeft De Rol
17 augustus 2020
    

Leuke musical, kinderen waren enthousiast. Leuk dat het publiek mee kon doen!

Paulusschool – Abcoude
Wie Heeft De Rol
17 augustus 2020
    

We hebben wel nog teksten aangepast en tekst ingevoegd. Leuke musical.

Meester Kremerschool – Nederhorst den Berg
Wie Heeft De Rol
10 augustus 2020
    

Tijdens corona-tijd met de kinderen veel geoefend via Hang-out en de kinderen hebben thuis de liedjes grijs gedraaid op youtube. 
Eenmaal op school hebben we een vliegende start gemaakt en binnen drie weken stonden de kinderen met gechoreografeerde dansjes de liedjes te zingen en zonder een boekje hun tekst op te dreunen op het podium.
Door de afscheidsavond te verzetten van 30 juni naar 1 juli konden we alle ouders uitnodigen in school en hebben we er toch een onvergetelijke musical van kunnen maken. 
Mede door de goede teksten en de goed aan te leren liedjes en alle extra digitale hulp, denk ik dat het voor de kinderen echt een afscheid geweest is, zoals andere groep 8ers voor hun ook hebben gehad.

OBS de Vlierboom – Den Haag
Wie Heeft De Rol
22 juli 2020
    

Alles stond netjes beschreven in het script. De levering was snel en keurig. De kinderen ervaarde t script als fijn en duidelijk. Wat ik erg belangrijk vind.

Ichthusschool – Boskoop
Wie Heeft De Rol
16 juli 2020
    

De musical was erg leuk. Ideaal dat hij precies voor het juiste aantal leerlingen geschreven kan worden. Voor verdere ervaringen, klik op de link voor een stukje in de lokale media.

Grt Krijn

http://m.inboskoop.nl/nieuws/overig/9151,ichthusschool-speelt-musical-in-flora-theater-boskoop.html

2e Van der Huchtschool – Soest
Wie Heeft De Rol
16 juli 2020
    

Een leuk verhaal. Leuke liedjes. Niet te ingewikkeld. Goed uitvoerbaar decor. Leuk interactief element. Beschrijving vd instructies daarvoor wel verouderd.

Muzikantine: Helaas heeft Quizizz de gewoonte om regelmatig hun website en de toegang tot de quizzen te wijzigen. Wij zullen voortaan een PDF met een up-to-date uitleg toevoegen aan elke bestelling. Excuses voor het ongemak.

De Komediantjes – Steenokerzeel (België)
Wie Heeft De Rol
14 juli 2020
    

We hebben er al heel erg hard voor gerepeteerd, nog niet kunnen opvoeren. Maar de musical zit heel goed in elkaar! Ook de interactie met het publiek is gemakkelijk en erg leuk! De liedjes zijn top! Een echte aanrader dus!

Sjoeboe! Vzw – Bredene (België)
Wie Heeft De Rol
11 juli 2020
    

Helaas hebben wij deze nog niet opgevoerd (geen school), maar plannen een nieuwe uitvoering in maart 2021. Tot nu toe zijn we erg tevreden met alles. Je krijgt echt alles geleverd om er een geweldig feest van te maken. De suggesties zijn mooi en goed opgesteld, maar bieden nog steeds de ruimte om er een eigen draai aan te geven. We kijken alvast uit naar ons startmoment in september.

Doe zo voort!

Ludgerusschool – Soest
Wie Heeft De Rol
11 juli 2020
    

De uitvoering voor ouders moet nog komen, voor grootouders en broer/zus is de musical reeds opgenomen.
Wij zijn zeer tevreden over de musical. In 5 weken kunnen instuderen! Met dank aan de filmpjes op you tube van de liedjes en de dansjes. Wij merkte na de eerste twee dagen oefenen dat de kinderen de liedjes en dansjes al heel goed kenden.
Daarnaast wordt er veel materiaal digitaal geleverd. De kinderen zijn er bijzonder enthousiast over, net als wijzelf.
Wij zijn zeker van plan komend schooljaar wederom een musical bij jullie te bestellen. Welke weten wij nog niet. Wij zitten met een groep van 48 kinderen dus zullen goed moeten kijken naar de mogelijkheden om uit te breiden.
Tot slot zijn wij ook zeer tevreden met de service. Wij hebben nog speciaal contact gehad over de partituur van “ik leef voor de muziek” en hebben deze ook probleemloos doorgestuurd gekregen, waarvoor dank.
Hartelijke groet
Bert van Oers Ludgerusschool Soest

De Regenboog – Utrecht
Wie Heeft De Rol
11 juli 2020
    

Wat een leuke musical om op te voeren en om terug te kijken. Wij hebben hem gefilmd en gezien(de kinderen en ouders nog niet). Het is echt een vrolijke, goed te volgen musical met een decor wat heel makkelijk bij elkaar te vinden is en er dan ook nog leuk uitziet (ook op film) de liedjes zijn fantastisch. Het was echt een feestje om deze musical in te studeren (al was het wat ingewikkeld met opgesplitste klassen, maar daar konden jullie niks aan doen).

Saltoschool ‘t Karregat – Eindhoven
Wie Heeft De Rol
11 juli 2020
    

Was echt heel leuk! Kinderen hebben genoten en ik ook. Mocht zelfs meespelen als Annie! De kinderen vonden de rol van bejaarde schoonmaakster op mijn lijf geschreven😂😂😂😂

OBS De Regenboog – Breukelen
Wie Heeft De Rol
10 juli 2020
    

Makkelijke en leuke liedjes en interactief.

IKC De Tichelaar – Gendt
Wie Heeft De Rol
10 juli 2020
    

Wat een spannende, grappige en mooie musical. Zelfs met een digitale test tussendoor waarbij het publiek aan het werk moet 😉😉. Leuke liedjes en goed te zingen. Wij hebben genoten!

Dr. Ariëns Daltonschool – Neede
Wie Heeft De Rol
8 juli 2020
    

De musical had een leuk verhaal. De liedjes spraken aan.
Het was fijn dat er een ‘op maat script’ mogelijk is.
Ondanks Corona (vooral wat minder oefentijd) hebben de kinderen deze week hun musical goed kunnen opvoeren.

OBS Benoordenhout
Wie heeft de rol
7 juli 2020
    
De app was vooral fijn tijdens de coronatijd. De kinderen konden zo thuis leren. Wat wel handig zou zijn is dat de liedjes ook als karaoke op de app kunnen. Ik ben volgende week LK-leraar op Twitter en zal veelvuldig over het verloop van mijn eindwerk met groep 8 twitteren en dus ook over jullie musical.
Meester Kremerschool – Nederhorst den Berg
Wie heeft de rol
7 juli 2020
    
Mijn beoordeling is eigenlijk alleen maar positief. De ouders dachten dat wij een musical over Corona deden vanwege alle wc-rollen die de kinderen mee moesten nemen. Heel grappig.
Daarnaast hadden eigenlijk alle kinderen een rol die ze leuk vonden. Waar ik blij mee was, was dat eigenlijk elke rol door een jongen of meisje gespeeld kon worden. Helemaal top.
Verder waren de liedjes en grapjes weer helemaal top.
En door een live uitvoering voor ouders en een livestream voor de thuisblijvers was het een avond om nooit te vergeten. Ook niet in deze Corona tijd.
Dankjulliewel voor deze leuke musical.
De Ark Almere
Wie heeft de rol
6 juli 2020
    

Ik vond het een heel positieve musical, met allemaal leuke karakters. Dat is wel eens anders.
Ik kon de talenten van de kinderen er gemakkelijk aan koppelen in mijn eindpraatje. Echt fijn want het geeft direct een positieve sfeer. De liedjes waren leuk!

Omdat ik maar 6 jongens in de klas heb ook veel mannenrollen omgezet naar damesrollen. Agent 112 alias Jane Bond,  Petra R Precies, Ans Klok, Roberta ten Brink en Alberta Verhinder.

Ik heb de musical opgevoerd in een lege school en die op dat moment gefilmd. Het interactieve deel hebben we dus uit de musical geschrapt. Op de afscheidsavond zaten de kinderen met ouders in verschillende klassen, filmzalen. Onder het genot van een drankje met een gebakje met logo “Wie heeft de Rol” was het een groot succes!

OBS De Eendracht
Wie heeft de Rol
30 november 2019
    

Wat een Musical…! Waanzinnig succes en op dit moment rest mij nog een groot schilderij wat ik heb gemaakt van het logo…het opgerolde stuk touw in de vorm van een loep…ik heb het achterin de klas gezet en kijk er dagelijks naar. Onvergetelijk en werken met jullie complete pakketten is zeker voor herhaling vatbaar!

CBS het Palet Emmen
Wie heeft de rol
22 oktober 2019
    

Wat een geweldige musical. Voor iedereen en passende rol. Leuke liedjes en het feit dat het maatwerk was, was voor mij geweldig. Alleen maar positieve reacties gehad van ouders, collega’s en de leerlingen zelf. Alleen het interactieve deel hebben wij eruit gelaten. Zeker een aanrader om op te voeren. En…. Ook niet onbelangrijk, een makkelijk te maken decor.

Het JongLeren Arnhem
Wie heeft de rol
3 augustus 2019
    

Het was superleuk! Ook het interactieve gedeelte werkte prima. De kinderen en wij hebben veel plezier gehad bij het instuderen.
De voorstelling voor grootouders was een groot succes, zij waren het meest bekend met de onderliggende verwijzingen naar de programma’s, dat was weer een eye-opener voor de kinderen. Ook de ouders en collega’s vonden het top. Bijzonder fijn dat er geen decorwisselingen nodig waren.

KC BuitenRijck – Rijswijk
Wie heeft de rol?
23 juli 2019
    

Supergaaf! Een leuke, spannende en grappige musical waar ook het publiek in mee werd genomen.
Erg fijn dat de musical voor 15 rollen op maat werd gemaakt.

Sterrenschool Het Universum, Almere
Wie heeft de rol
22 juli 2019
    

Fantastische musical. Enorm succes!

cbs De Bron
Wie heeft de rol
22 juli 2019
    

Leuk, herkenbaar en fijne nummers om te zingen. Een tip zou zijn om er karaokeversie bij te doen. Dan is het via het digibord nog fijner om te oefenen.

De Kriekenhof
Wie heeft de rol
21 juli 2019
    

Al eerder gaf ik onze ervaring door, voordat we de musical hadden uitgevoerd voor het publiek. U heeft toen contact opgenomen. Bij deze wil ik graag mijn complimenten doorgeven voor de professionele houding en de super leuke musical! Ouders, kinderen en collega’s hebben genoten van de grapjes, personages en de tijdsduur (hij duurde precies lang genoeg!).
Mvg

Johan Frisoschool Wageningen
Wie heeft de rol
20 juli 2019
    

Met een kleine groep is het altijd lastig een leuke musical te vinden. Deze musical leent zich daar helemaal voor. Leuk verhaal/ personages, interactief en duurt ongeveer 65 minuten. Kortom, zeer zeker een aanrader!

Branink-Laren Gld.
Wie heeft de rol?
20 juli 2019
    

De kinderen kozen unaniem voor Wie heeft de rol?! Dit pakte geweldig uit! Wat was dit een erg leuke afscheidsmusical. Thema nog altijd actueel. Super dat de musical ook opgevoerd kon worden met 35 leerlingen. Iedereen kwam zo tot zijn recht. Leuk dat de zaal een rol kreeg in het verhaal. Fijn dat er maar 1 decor nodig was. Leuk dat de liedjes meerstemmig gezongen konden worden. Goed afscheidslied zowel de tranentrekker als het feestnummer. Handig dat de kinderen de musical via een app konden leren. Kortom een echte aanrader!

Dr. A. Verschoorschool
Wie heeft de rol
20 juli 2019
    

Super leuke musical. Leerlingen waren erg enthousiast over de liedjes en de rollen. Het was een geslaagde musical!

Groene Hart Praktijkschool
Wie heeft de rol
20 juli 2019
    

De kinderen vonden het super!
Het script is heel duidelijk en de liedjes zijn erg leuk om te zingen. Heel fijn dat het zo’n compleet pakket is. Wat het helemaal af zou maken is als er ook nog lijstje bij zou zitten van wat de acteurs voor kleding aan zouden kunnen doen. Maar dat is echt iets minimaals. Wij zijn zeer tevreden!

Muzikantine:

Ontzettend bedankt voor je positieve beoordeling.
Wat vervelend dat je de aankleding van de personages niet hebt kunnen vinden, deze staan ongeveer op bladzijde 9, 10 een 11 van het tekstboek, afhankelijk van het aantal spelers. Waarschijnlijk is het je niet opgevallen 😉
IKC Erasmus
Wie heeft de rol?
18 juli 2019
    

Super musical! Leuke woordgrappen en verwijzingen. Het verhaal zit goed in elkaar.

SBO De Bruinvis
Wie heeft de rol?
18 juli 2019
    

Goed verhaal! Hele leuke liedjes die echt blijven hangen.
Prachtig dat de musical op maat is.

OMS Zeist Sumatralaan
Wie heeft de rol
18 juli 2019
    

De musical stond als een huis omdat de kinderen het echt heel leuk vonden om te spelen. Ook de liedjes waren populair bij de kinderen. De ouders hebben zich kapot gelachen. Heel erg bedankt.

Nokkenwiel Alblasserdam
Wie heeft de rol
16 juli 2019
    

Was een leuke musical….

CBS de Rietzee
Wie heeft de rol
16 juli 2019
    

Geweldige musical!
Helaas lieten de boekjes erg snel los, ze waren eigenlijk te dik voor het nietje.

Muzikantine: had dat maar even gemeld dan hadden jullie nieuwe boekjes ontvangen! 

Fatima Roosendaal
Wie heeft de rol
10 juli 2019
    

Goed te zingen en leuke liedjes. Fijn uitgewerkt script. Veel complimenten gehad van het publiek!

Basisschool Strijp Dorp
Wie heeft de rol
9 juli 2019
    

Wij hebben genoten van deze musical. De rolverdeling, de liedjes, de spanning tijdens de musical, echt complimenten!

De Kranepoort – Gouderak
Wie heeft de rol?
8 juli 2019
    

De musical is een leuke musical,
Ik vind dat er weinig te schilderen, aan te kleden valt aan dit thema. Het is lastiger dan andere musicals om een achterwand te maken met de leerlingen, of de poster vorm te geven.
Zelf vind ik dat er veel gepraat wordt; veel dialoog, wat misschien niet heel erg goed de aandacht van het publiek en van de oefenende groep 8’ers er bij houdt.
Plus: Er zijn veel grappige, verstopte referenties naar Wie is de Mol, De Zwakste schakel. I like those!

De Kleine Wereld Vaals
Wie heeft de Rol?
8 juli 2019
    

Super musical, ook heel leuke liedjes, materialen zaten goed in elkaar. Het was een daverend succes.
Opmerking: laatste vraag op het antwoordenkaartje van de quiz klopte niet.

De Swoaistee, Groningen
Wie heeft de rol
6 juli 2019
    

Echt een hele leuk musical! Ideaal dat je hem kunt bestellen op het aantal kinderen die meespelen. Opmerkingen vanuit het publiek: goed te volgen, duidelijk verhaal, leuke typetjes en hele leuke liedjes.

Basisschool Paulus Castricum
Wie heeft de rol?
6 juli 2019
    

In één woord : FANTASTISCH!
Swingt met liedjes.Aanstekelijk voor iedereen die de muziek hoort.
Een feestje om te spelen voor de leerlingen.
Vijf kwartier geboeid kijken voor alle leeftijden.
Voor de groepen 1/ 2 deden wij alleen de liedjes. Ook echt perfect

Willibrordschool – Heiloo
Wie heeft de rol
6 juli 2019
    

Hele leuke musical!
De kinderen waren super enthousiast.
Je kunt op verschillende manieren het publiek laten meedoen met de quiz.
De liedjes zijn helemaal van deze tijd met in een aantal liedjes wat rap stukjes. De dansjes kun je via een instructiefilmpje aanleren. Top!

De Kriekenhof
Wie heeft de rol
6 juli 2019
    

Musical op maat, dat is echt super!
Verder zijn de liedjes heel goed mee te zingen, zijn de materialen goed en vinden de kinderen de musical ook erg leuk om te spelen.

de Tweemaster, Enkhuizen
Wie heeft de rol
3 juli 2019
    

Deze musical was ontzettend leuk. Je kunt naast het script veel aanpassen zodat het goed aansluit bij je groep. Wel/geen solo’s; grote/kleine rollen.
Voor iedereen is er een rol die goed aansluit bij de persoon. Ook het interactieve gedeelte maakt het extra leuk!

obs Hannie Schaft
Wie heeft de rol
28 juni 2019
    

Leuke musical. Ook met repeteren heel fijn dat je in kleine groepjes kunt werken. Niet al teveel kinderen tegelijk in een scène. Muziek is lekker afwisselend en spreekt de kinderen ook aan. Ik vind het ook heel handig dat de kinderen thuis de liedjes kunnen oefenen omdat die op internet staan. De toevoeging waarbij het publiek mee kan doen met de quiz is ook heel leuk.

OBS De Eendracht
Wie heeft de Rol
25 juni 2019
    

Geweldige, humoristische musical, mooie (wel wat moeilijke!) liedjes en veel pret om het samen in te studeren. Kortom, wij zijn heel tevreden over onze keuze en jullie mooie uitgebreide pakket in deze!

DANK jullie wel!

Toneelvereniging Op eigen houtje
Wie heeft de rol
25 juni 2019
    

Erg leuke. Leuke liedjes. Geen moeilijke woorden en zinnen.
Vooral het interactieve gedeelte met het publiek is leuk als afwisseling.

Kentalis Terwindt Groesbeek
Wie heeft de rol
28 maart 2019
    

Fantastisch leuke musical, vooral het interactieve gedeelte was tijdens de avondvoorstelling voor ouders een groot succes!
Fijn dat alles op maat geleverd wordt, dat scheelt werkdruk!!!

Sint Josephschool Burgerbrug
Wie heeft de rol
29 augustus 2018
    

Wat een fantastische musical!! De muziek was geweldig, het interactieve vernieuwend en heel enthousiast ontvangen, het op aantal rollen gemaakte script was helemaal geweldig. Kortom, we komen zéker bij jullie terug!!!

KinderCampus EGO Basisschool
Wie heeft de rol
27 augustus 2018
    

Wij zijn een geweldige ervaring en herinnering rijker. Voor ieder kind zat er een rol bij die op het lijf geschreven leek. De app waar de kinderen gebruik van konden maken, was super. Door de app konden de kinderen op elk moment – op school of thuis – aan de slag om de liedjes, de teksten en de dansjes onder de knie te krijgen. Het draaiboek was compleet voor mij als leerkacht en bood veel ondersteuning in de voorbereidingsfase. Door bijgeleverde cd met geluidseffecten, ingezongen liedjes en karaoke versie en het script waar de nodige grapjes in waren verwerkt, was het resultaat geweldig.
Dank je wel MUZIkantine, namens kinderen, ouders en teamleden.

W.G. van de Hulstschool
Wie heeft de rol
9 augustus 2018
    

De leerlingen hebben elk hun rol vol overgave gespeeld en stonden in hun kracht! Dit leverde bij team en ouders ontroerende momenten op!

Kc de Springplank
Wie heeft de rol
8 augustus 2018
    

Het geleverde materiaal was erg fijn om mee te werken. Denk dan aan de cd met alle muziek en geluiden, toegangskaartjes en een poster, maar ook ideeën voor het decor, de dansen en opkomst + houding op het podium. Maar vergeet ook zeker niet de app waarmee de kinderen thuis konden oefenen, dat vonden ze erg fijn!
De quiz tijdens de musical liep niet vlekkeloos doordat de techniek ons in de steek liet, maar was een leuke break gedurende de voorstelling.
Al met al hebben de leerlingen, hun publiek en de juf genoten van de musical Wie heeft de rol!!

BBS Antonius
Wie heeft de rol
24 juli 2018
    

Allereerst wat het super fijn dat de kinderen een app hadden met alle informatie. De kinderen kenden zo snel hun tekst, liedjes en dansjes. De musical zat goed in elkaar, spannend met op zijn tijd wat humor en leuke personages. Mooie liedjes met afwisseling in solo, rap. We hebben er enorm van genoten en de voorstelling was top!

obs Montessori Hoorn
Wie heeft de rol
23 juli 2018
    

Leuke musical. Lekker zingende liedjes. Makkelijk aan te leren door de app en You tube. Ik heb voor het eerst een tweede stem ingestudeerd voor een musical en dat ging ook nog eens heel vlot door de app met bestandjes tweede stem.
De begeleidende boekjes zijn zeer uitgebreid en handzaam; het geeft de leerlingen een fantastisch overzicht op het geheel. Handig bij auditeren, kleding verzamelen, bewegingen bij de liedjes, decor en attributen maken.
Puntje van kritiek: Het is leuker voor de ouders dan voor kinderen. De ouders herkennen Willem Ruis en Duys, onkel X en tante Til.

IKC G.A. de Ridder
Wie heeft de rol
20 juli 2018
    

Afgelopen woensdag met 54 leerlingen! de musical ‘Wie heeft de rol’ mogen opvoeren voor ouders. Wat hebben ze geknald en wat een superleuke musical met een leuk interactief stuk erin. De liedjes waren erg leuk en de personages heel herkenbaar met veel humor erin verwerkt. We hebben met elkaar genoten! We zijn alweer benieuwd naar de volgende voor komend jaar!

ODBS De Klinker
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

We hebben een fantastische musical opgevoerd. Het interactieve deel werkte echter niet en hebben we weggelaten.

CBS De Ark Rotterdam
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Leuke musical, fijn van een eenvoudig decor, geen wisselende decors.positief
Wel veel solo liedjes, niet zo positief

Michiel de Ruyter Amstelveen
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Het verhaal was oké. De muziek was echt super. De songteksten waren goed. Het is zeer prettig dat er een app bij zit met de teksten, liedjes en (heel fijn voor een mannelijke leraar) de dansjes. Wij kiezen sinds vorig jaar geen musical zonder app meer.
Er kan ook wat beter. De quiz vroeg veel tijd. Een musical is met 60 tot 70 min lang genoeg. Deze musical was incl. quiz 95 min. De kleine rollen waren ook echt heel klein, die mogen groter of geef de mogelijkheid om rollen te splitsen of samen te voegen.
Jullie hebben 3 opties gegeven voor het slotlied, dat is oké en de reprise is natuurlijk onmisbaar. Wij zouden het fijn vinden om een medley van alle musicalliedjes aan het eind te doen met het slotlied als laatste.
Wij zijn nieuwsgierig naar de volgende musical van Muzikantine.

OBS Meester Vos, Hagestein
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Fijne musical. Leuke verhaallijn en liedjes. Interactieve deel is heel positief ontvangen. Oefenen met behulp van de app werkt erg goed.

Daltonschool Leiden
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Het was top om met ons kleine groepje (9 kinderen) een volwaardige musical te kunnen doen. Alles is geregeld en de kinderen bindender oefenen via de app fantastisch. Zeker voor herhaling vatbaar!

Adwaita
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Heel leuke musical, met een interactief gedeelte met het publiek. De rollen zijn mooi uitgewerkt. We hebben ook veel gebruikt gemaakt van de app. Erg enthousiast over deze musical!

obs de Sterrekijker Beverwijk
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

De musical was echt heel erg leuk. Wij waren erg blij dat de liedjes en dansjes op you tube stonden, zodat ze ook thuis konden oefenen. Er werd gelachen door het publiek en bij het uitzoeken van een musical sprong deze er voor mij uit, omdat ik gek ben van Wie is de mol en bij het lezen ik echt moest lachen!
De uitvoering was heel goed gegaan en de aanwezigen vonden het de leukste musical van de afgelopen jaren!

Obs Langereis, Ursem
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Deze musical met een kleine groep (10 kinderen) gespeeld. Loopt vlot, leuke personages en fijne meezingliedjes. De kinderen eigen inbreng tav personages. De dubbelrollen waren heel goed te doen. Al met al een geslaagde musical. Door het interactieve gedeelte wel vrij lang (1,5 uur)

Basisschool An d’r Put, Landgraaf
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Geweldige musical; leuk verhaal met veel humor en goede liedjes die zeer afwisselend waren. Groep van 40 kinderen die allemaal een rol hadden dankzij jullie. TOP!!!

Het Mozaiek, Nieuw-Vennep
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Een geweldig gave musical. Zeer up-to-date, leuke humor. Ideaal dat er maar één decor nodig is. De versie met 40 rollen gebruikt. Om iedereen voldoende op het podium te krijgen, hebben we de liedjes met steeds wisselende groepjes gedaan en allemaal voorzien van dans/ bewegingen. Fijn dat een aantal liedjes al uitgewerkt zijn met dans.
Veel leuke reacties gekregen van ouders!

EBS De Fontein
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Na de musical waren er alleen maar positieve verhalen onder de leerlingen en hun familie. Een leuk en origineel verhaal!!

Vrijburgschool. Uitgeest
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Positieve ervaringen met aanvragen enz. Alles verliep snel en correct.
De musical zelf was een succes. Met een groepje van 13 kinderen werd alles keurig op maat aangeleverd en het deed geen afbreuk aan de kwaliteit van de musical zelf.
Het meestemmen met de app hebben we bewust weggelaten om te voorkomen dat telefoons in de zaal ook voor andere zaken gebruikt zouden gaan worden. Het publiek stemde nu gewoon met woord en gebaar mee tot veel plezier van eenieder.
Kortom: een aanrader!

CBS de Schalmei
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Leuk musical voor een kleine groep. Niet te lang, leuk opgebouwd. Sommige rollen wel erg kort, zoals vader van Marit. Wij deden de musical met 13 kinderen.

Brede School de Springplank te Amsterdam
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Erg leuk verhaal, met heel veel verschillende rollen en karakters. Ouders waren laaiend enthousiast tijdens de voorstelling.
Script was heel werkbaar. Interactieve quiz was een groot succes!

OBS Hogenkamp
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Musical met een leuk verhaal en leuke liedjes. Handig dat het een musical op maat is dus 35 spelers, 35 rollen.

OBS Bargerpaske Winterswijk
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Wat een geweldig feest was het afgelopen dinsdag bij ons op school met deze musical. Alleen maar positieve en lovende reacties gekregen van kinderen, ouders en collega’s. Iedereen was van begin tot eind geboeid aan het kijken. De kleuters naar de korte sketches en liedjes. De rest van school en de ouders naar de hele musical. De digitale quiz was een topper! Het stuk duurde anderhalf uur maar de tijd bloog voorbij. Mijn groep 8 heeft het supergoed gedaan, alle 34! Ik ben trots op ze.

sbo De Cirkel, Capelle aan den IJssel
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Leuke musical. Goed in te studeren. De ouders waren enthousiast na het optreden van hun kinderen. Wellicht een idee om niet alleen een zing- en soundtrackversie te doen, maar ook een versie waarbij het meezingen toch een klein beetje doorklinkt. Sommige andere musicalproducenten hebben dat en vooral met onze leerlingen, die het op toon zingen vaak niet kunnen, geeft dit een extra steuntje bij het zingen. Het zingen was er niet minder enthousiast om, maar ze vonden het zelf heel lastig, ook al wilden ze niet met de gewone versie zingen.

De Kennemerpoort alkmaar
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

We vinden de musical erg leuk, de rollen zijn afwisselend, voor ieder wat wils. De liedjes en dansjes zijn ook weer pakkend en erg gaaf dat er een meerkeuze-eindlied is. Wat we heel vervelend vonden, was dat de musical veel langer duurde dan aangegeven was. Op de site stond 65 minuten, daar hebben we echt op gezocht ook, omdat we twee musicals moesten spelen op 1 avond. Bij de generale repetities bleken bij alle drie de klassen de musical nog niet eens in 1,5 uur te passen en dan is het interactieve gedeelte daar nog niet bij. We hebben alle ouders/opa’s, oma’s, collega’s, filmmaker etc. moeten mailen met wijzigingen in de tijden en de avond duurt nu erg lang. Het interactieve gedeelte dat we nou juist zo leuk vonden, hebben we ook moeten schrappen, anders zou de musical meer dan 1 uur en drie kwartier duren. Dat is echt te lang. We zijn op dat vlak dus een beetje teleurgesteld in de Muzikantine. Groetjes van de Kennemerpoort!

De Klinker Spijkenisse
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Wat een fantastisch verhaal met veel humor. De interactieve quiz waardoor de ouders ook echt bij het verhaal werden betrokken werd enorm gewaardeerd. Leuke liedjes waarop de kinderen choreografieën bedachten. Kortom een topmusical!

Basisschool het Mozaiek
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

De musical was niet moeilijk om in te studeren, vol grappen die voor iedereen te begrijpen waren en leuke liedjes die goed aan te leren waren. De ouders en de kinderen hebben een top ervaring gehad!

OBS de Springplank, Marum
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

We vonden de musical erg leuk. De reacties van het publiek op de liedjes en scenes waren erg enthousiast. En het is erg grappig en spannend.

Gabrielschool Harnaschpolder Delft
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Geweldige interactieve musical. De uitvoering voor de kinderen van de school was zo leuk, kinderen waren écht aan het raden en juichen als een verdachte werd weggestuurd. Ouders hebben vooral gelachen en zeiden dat ze serieus geboeid waren. Leuke teksten, makkelijk decor, script op maat. Helemaal top!

de regenboog
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

het verhaal is makkelijk te volgen voor de kleuters, voor de grotere kinderen is er wel erg weinig actie op het programma. het is in het bureau en uit het bureau. dat zorgde ervoor dat ik als leerkracht toch ben gaan bijschrijven van leuke grappen en acties, zodat iedereen geboeid blijft.

Montessorischool Stad Almere
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Wat een heerlijke musical! Leuke grapjes en de liedjes waren top.
Van ouders en collega’s alleen maar positieve feedback.

CBS Ouverture
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Het was een geweldige musical. Leerlingen hebben kunnen stralen. Er zat veel humor in, leuke liedjes! Een minpuntje was dat halverwege de interactieve quiz de quiz vastliep. Daarna gewoon doorgegaan met spel.

obs De Sleutel
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Erg leuke musical! Goed opgezet, hip, leuke grappen en op maat.

Hartenaas grave
Wie heeft de rol
15 juli 2018
    

De musical was leuk, zeker ook omdat het publiek mee kon denken/doen. De kinderen waren erg enthousiast. Het was fijn dat de musical op maat was en top dat, toen er een kind bij kwam in de klas, jullie de musical zonder problemen hebben aangepast. Voor mijn klas waren de kleine rollen helaas té klein en hebben we zelf nog stukken tekst er aan toegevoegd. Persoonlijk vond ik de namen die gebruikt werden oubollig (de kinderen kenden de mensen waar ze naar verwezen niet).

OBS de Marke
Wie heeft de rol
13 juli 2018
    

Fantastische, interactieve musical voor een groep die mooi kan zingen, de liedjes zijn van mooie kwaliteit en het stuk is goed te volgen. De teksten van mister X hebben wij van tevoren opgenomen (steeds met een andere achtergrond) en op een touchscreen afgespeeld tijdens de musical, dit gaf echt een gaaf ‘Wie is de mol’ effect!

KBS Pieter Bas
Wie heeft de rol
13 juli 2018
    

Leuke musical, leuk dat er en quiz in zit en het publiek zo geactiveerd wordt. Er zitten alleen wel wat hiaten en foutjes in het script voor 18 personen…

CBS De Wizebeam
Wie heeft de rol
12 juli 2018
    

Afgelopen woensdag voerde groep 8 de musical ‘Wie heeft de rol?’ op. Een fantastische musical, met pakkende liedjes, leuke (woord)grapjes en een verrassende plottwist! Kinderen krijgen de mogelijkheid om hun talenten en kwaliteiten ten toon te stellen. Het publiek kan meedoen met het zoeken naar de oplossing. De kleuters hebben 1:15 uur lang geboeid kunnen kijken. Een absolute aanrader!

De Cilinder – Alkmaar
Wie heeft de rol
11 juli 2018
    

Wat een geweldige musical! Onze groep 8 was dit jaar heel klein, maar 9 leerlingen. Het zoeken naar een geschikte musical was niet makkelijk. Gelukkig kwam daar de oplossing van Adinda, van Muzikantine. Deze musical kan zowel met een groot als een klein gezelschap gespeeld worden.
De leerlingen waren meteen enthousiast. Vooral het quiz gedeelte vinden ze heel leuk! De liedjes zijn vlot geschreven en hebben een fijn tempo.
Alles kant en klaar afgeleverd. Adinda kwam zelf langs om te helpen met zang en dans. Super!!
Volgend jaar gaan we weer een musical van Muzikantine doen!

Dommeldalschool Geldrop
Wie heeft de rol
6 juli 2018
    

Alleen maar positieve reacties van kinderen en ouders. Wat een leuke liedjes. Super dat ie helemaal op maat is. 1 rol was wel heel klein (moeder Marit), dus hebben we van Mr. X een dubbele presentatie gemaakt, dus miss X toegevoegd.

Obs de Albatros Almere
Wie heeft de rol
6 juli 2018
    

Ik vind de musical geweldig. Onze leerlingen gaan de musical op 17 juli uitvoeren met door henzelf toegevoegde grappen en dansjes. Zo leuk! Na de uitvoering zal ik jullie de reacties van de ouders sturen. Toitoitoi!

De Springplank-Leiden
Wie heeft de rol
6 juli 2018
    

Erg leuke musical.
De kinderen zijn erg enthousiast.
Vooral de liedjes vallen goed in de smaak. Leuk dat er dansjes voorgedaan worden in de app, de kinderen oefenen ze daardoor thuis ook.
De app is een handig hulpmiddel voor zowel de kinderen als de leerkrachten.

Sterrenbos, Huissen
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

We hebben echt top afscheid gehad met groep 8. De musical is heel actueel omdat het lijkt op Wie is de mol. Ouders vonden de verhaallijn goed te volgen en ze vonden de liedjes vooral erg leuk.
De dans voorbeelden zou duidelijk mogen, met duidelijke stap voor stap instructies. Daarnaast vonden de kinderen ze minder leuk, dus uiteindelijk zelf veel bedacht. Maar verder verliep alles heel soepel en kregen we ontzettend veel complimenten!

Bs Hoensbroek-Zuid
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

Musical was goed te oefenen en leren. Liedjes waren leuk. Het plot niet heel spannend en wat statisch.
Kinderen en ouders waren iets minder kritisch en vonden het erg leuk. De on-line quiz werkte prima.
Samenvattend: ruim voldoende tot goed.

OBS ‘t Hout – Helmond
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

Het was een leuke, spannende musical. Wij hebben gebruik gemaakt van het interactieve gedeelte, wat goed werkte. Eén kleine opmerking: we moesten een nieuwe Quizizz maken, omdat wij de mannelijke rol van Elisa Montet hadden, Elbert Montet. In dit geval klopte 1 van de vragen niet, omdat Elbert geen ‘i’ in zijn naam heeft. Zijn vrouwelijke tegenhanger Elisa wel. Wellicht kan hier nog naar gekeken worden.

Met vriendelijke groet,
Joris Vliegenberg

OBS de Schatkist – Kerkrade
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

Een hele leuke musical die tot in de puntjes was uitgewerkt! Erg leuke liedjes.
Leuk dat je qua aankleding ook de link kon leggen met de bekende Nederlanders – Belinda de Rol = Linda de Mol etc.
Het interactieve stuk was erg leuk en ook makkelijk uit te voeren!!! Wij hebben genoten.

matthieu wiegmanschool bergen
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

mij school gaat hem 16 en 17 juli 2018 uitvoeren we vinden hem te gek zeker deze musical doen!!!👍

PCB het Beekdal
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Leuke musical. Goed script. Ontzettend leuke liedjes
Duidelijk verhaal, Weinig attributen voor nodig.
Perfect voor ons kleine klasje van 13 leerlingen.
TOP.

Bs Meander Tilburg
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

De musical is erg goed ontvangen, zowel door de kinderen, ouders en collega leerkrachten. Een vlot, humoristisch en modern verhaal. Ideaal dat de musical aangepast aangeleverd werd passend bij het aantal leerlingen. Ook leuk dat er een quiz element in zat, wat het interactief maakte met het publiek. Wel jammer dat er geen tekst was voor Mr. X om de quiz af te sluiten en de winnaar te benoemen. Kortom wij vonden hem super en zullen de musicals van muzikante absoluut bekijken met de kinderen voor volgend schooljaar. Mvg Ilona Broeders en Anja Daal

IKC wiarda
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Super handig script. Liedjes zijn erg leuk en vrolijk. Decor gemakkelijk te gebruiken. Het gebruik van de app maakt dat kinderen zomaar hun tekst en de liedjes geleerd hebben. Wij verwachten dat we een mooie, leuke musical gaan neerzetten.

KBS De Spoorzoeker – Breda
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Super dat alle kinderen een rol hebben. Supertoffe liedjes en leuk dat er tips zijn om het tweestemmig aan te pakken. En het interactieve stukje, erg leuk. Wij hebben hem met 32 kinderen gespeeld en wij hebben het echt niet korter dan 1,5 uur kunnen doen. Dat was wel een beetje aan de lange kant. Vooral toen we hem voor de andere kinderen speelden.

Julianaschool
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Leuke, vrolijke musical. Fijn dat er voor zoveel leerlingen rollen zijn! Enthousiaste liedjes, leuke dansjes en fijn dat er instructiefilmpjes zijn!

Pirapoleon
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

– Duidelijke personages. Maakt het voor de kinderen makkelijker om in een rol te kruipen.
– Interactie met het publiek
– Goede liedjes. Goed aan te leren, goed op te dansen. Met een lekkere beat. Fijn dat je kunt kiezen om ze wel/niet solo te laten zingen.
– Fijn dat ik de musical vooraf heb mogen inzien. Wij hebben hem uiteindelijk gespeeld met 9 leerlingen. Heel fijn!
– Veel geluidsfragmenten die de musical meer tot leven brengen.

Sint jozefbasisschool ‘t Zand
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Leuke vrolijke musical, fijn met maar 1 decor. Leuke toevoeging met een interactieve quiz.
Enige nadeel is dat niet alle geluiden die afgespeeld moeten worden in het script genoemd worden.

Roald Dahl
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Gebaseerd op het televisieprogramma Wie is de mol. Op maat gemaakt voor onze 32 kinderen. Grote rollen, middelgrote rollen en ook nog kleine rollen. Onze Mister X heeft heel veel tekst uit zijn hoofd geleerd, dat was heel knap. Wij hebben voor deze musical gekozen vanwege het interactieve deel, de leuke muziek/liedjes, de humor in de teksten en namen. Kortom, een hele leuke en onderhoudende musical die mijn groep met veel plezier heeft gespeeld. Alle toeschouwers waren heel positief!

Op ‘t Hof – Tricht
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Wij zijn erg tevreden over de service en over de musical. Wij en de kinderen, vinden het een groot succes!

IKC Floriant Zoetermeer
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Wij zijn heel tevreden over deze musical. De liedjes vinden wij altijd belangrijk en bij deze musical zijn ze erg leuk! Veel uptempo en muziek van nu (hip). De musical doen wij altijd met veel leerlingen (33 dit jaar) en we hebben daarom de musical voor 40 personen genomen. Omdat we dit jaar zo’n enthousiaste groep 8 hebben die allemaal wilt acteren hebben we zelfs met 40 rollen te ‘weinig’ tekst (ze willen allemaal zo vaak mogelijk wat zeggen). Na de audities en het uitdelen van de rollen was dan ook niet iedereen tevreden, maar inmiddels zijn we vol aan het oefenen en bevalt het iedereen. We laten gewoon alle 33 leerlingen bij elk liedje op het podium staan, zodat ze vaak te zien zijn voor ouders.

CBS Eben Haëzer, Oosterzee
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Een musical die (ook) erg geschikt is voor kleinere groepen. Wij hebben de musical met 13 leerlingen gespeeld: prima te doen!

OBS Commissaris Gaarlandt Nijeveen
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Het is een erg leuke musical met leuke (kleine en middelgrote) rollen, afwisselende eigentijdse liedjes en een leuke interactieve quiz. Iedereen was enthousiast!

OBS KlimOp – Zwaag
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Deze musical is helemaal van deze tijd met een knipoog naar oudere tv-programma’s. Leuk uitgangspunt om met de kinderen eens te bekijken wat hun ouders vroeger op de tv bekeken.
De liedjes slaan enorm aan, zowel qua tekst als mogelijkheden. Doordat Muzikantine al ideeën op dans en meerstemmigheid hebben gegeven, is het goed in te schatten wat bij jouw groep past. Wat de kinderen ook mooi vonden was, dat de liedjes niet zo hoog ingezongen zijn. Een aantal jongens heeft reeds de baard in de keel, maar kon toch gemakkelijk meedoen. Dit stimuleert.
Als leerkracht vind ik het fijn dat het uitgeschreven is op het aantal kinderen dat ik heb, zodat ik er qua ontwerpen niet veel werk aan heb en me helemaal op het spel kon concentreren.
Het digitale karakter dmv quiz met de smartphone is helemaal van deze tijd en leuk om in te zetten.
Wij voeren de musical 17 juli op, maar zijn er helemaal klaar voor. Nog ff de puntjes op de i en knallen.

Wij zijn benieuwd naar de musical van 2019, maar eerst Wie heeft de Rol!

IKC Wereldwijs Hoofddorp
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Ik vind de muziek erg goed gedaan. Mooie melodieën en leuk om te zingen. Fijn dat er dansinstructies worden gegeven. De verhaallijn is wat minder. Het is jammer dat er weinig echte humor in zit en sommige teksten zijn erg lang. De kinderen vonden de musical van vorig jaar leuker om te doen (de helft van de klas heeft vorig jaar ook mee mogen spelen). Het decor is lekker simpel. Fijn!

Martinusschool Twello
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

t.o.v. andere musicals die we van jullie hebben gespeeld, vinden mijn collega en ik deze musical wat statiger. Podium op, podium af. Weinig kinderen tegelijkertijd op het podium.
Verder leuke woordspelingen e.d. en humor.
Groet Munda

CBS Korenmaat – Scherpenzeel
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Wat een geweldige musical! Goede grappen, aanstekelijke liedjes en de lengte is precies goed! Wij doen de maatwerk versie voor 39 spelers, dat is ideaal! De kinderen zijn helemaal blij met hun eigen versie van Wie is de mol 😉

C.van Leeuwenschool – Eerbeek
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

De kinderen vinden het nog steeds leuk om te oefenen. Leuke dansjes en liedjes. Goed via de app aan te leren. 1 decor, wat ook fijn is. Goed te doen met een klas van 31 leerlingen. Kortom: een geweldige musical.

pcb Het Koggeschip
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

De liedjes zijn prachtig en ook up-to-date (met rap, een hit in onze klas!) Het is fijn dat er bij een aantal liedjes ook een choreografie is, dat maakt het gemakkelijker voor mij als leerkracht. Ik zou dat wel bij elk liedje willen!
Fijn dat het tekstboek op maat is. Ik vind wel dat enkele rollen wel héél erg klein zijn; de kinderen vinden dat ook jammer. Ik heb ze een extra taak gegeven tijdens de uitvoering.
Verder is geen duidelijke hoofdrol, wat bij het verdelen van de rollen wel fijn was omdat er andere jaren vaak teveel kinderen dezelfde rol wilden.

Een leuke, luchtige musical.

De Zuidstroom
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Een fantastische musical die de kinderen laat stralen! Geweldige liedjes, en voor elk kind een passende rol!

St. Franciscusschool Nunspeet
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Met veel plezier wordt er gewerkt aan de musical. De liedjes slaan aan en er zijn voldoende mogelijkheden.
De personages zijn leuk om na te spelen.
Fijn dat je voor een musical kunt kiezen met het aantal rollen zoveel als het aantal kinderen, dat scheelt een hoop werk.
Het digitale stukje (quiz) hebben wij aangepast zodat het voor ons makkelijker toepasbaar was.
Mijn eerste musical als groep 8 juf en ik weet zeker dat het een daverend succes wordt!

Otterkolken – Heemskerk
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Dit is de eerste musical waarmee ik heb gewerkt en ik ben ontzettend enthousiast. ‘Wie heeft de rol’ bevat een erg duidelijke opbouw, humor en biedt veel gemakken bijv. via de app. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe musical, wie weet voor volgend jaar!

De Biëncorf
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Een hele leuke en complete musical. Leuke liedjes, leuke grapjes. Heel duidelijke instructies!
Scheelt heel veel tijd voor de leerkrachten en dat is zeer prettig!

De Berensprong – Herkenbosch
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

We moeten de musical nog opvoeren, maar het is nu al fantastisch! De liedjes zijn geweldig, de muziek spreekt de kinderen erg aan en ze blijven enthousiast zingen. Naast de zeer uitgebreide rollen is er nog veel extra ruimte om zelf aan te vullen qua styling ed. Ik had alleen moeite om de digitale liedjes op een stick te zetten voor in de muziekinstallatie, het was handiger als dit mp3 formaat was geweest.

Montessorischool De Petteflet
Wie heeft de rol
26 juni 2018
    

Wat een ontzettend leuke musical. De kinderen waren meteen erg enthousiast. We waren bang dat er voor een groep van 9 leerlingen geen leuke of haalbare musical zou zijn, dus we waren erg blij met deze op maat gemaakte musical.
Bedankt voor een fantastisch feest!

Basisschool de Madelief – Arnhem
Wie heeft de rol
26 juni 2018
    

De musical Wie heeft de rol heeft voor mij heel veel bekende zinnen en manieren van doen. Voor veel kinderen helaas niet, omdat zij ‘Wie is de mol’ niet keken. Hopelijk gaan de ouders deze dingen ook herkennen.
Het interactieve gedeelte is even puzzelen in het begin, maar een hele leuke toevoeging om ouders te betrekken in de musical. Dit was ook één van de redenen (en het feit dat er maar weinig decor nodig is), waarom ik voor deze musical heb gekozen.
Wat ik zeer fijn vindt aan de manier waarop de muzikantine werkt, is dat het script op maat gemaakt kan worden voor de groep. Het is kant en klaar, ready to go. Het neemt de leerkracht zoveel tijd uit handen. Wat ook zeer prettig is, is dat er staat beschreven hoe het decor er uit moet komen te zien. Dat maakt het eenvoudiger om een decor te bouwen.
Wat ik handig zou vinden, is dat er een pagina in het script is, waar alle benodigdheden te vinden zijn, die gebruikt moeten worden in de musical. Zo lees je, wanneer je aan het spelen bent, dat Kate een vel papier en een stift nodig heeft. Stel dat dat op één pagina zou staan, zou dat makkelijker verzamelen zijn.
Ik ben heel blij dat wij dit jaar een musical hebben besteld bij muzikante. Ik zou het volgend jaar net weer zo doen.

Vrijburg – Uitgeest
Wie heeft de rol
26 juni 2018
    

was een top ervaring en ik had veel plezier met het spelen van sandy

 

Wat anderen vinden

Prins Maurits – Enschede
Wie Heeft De Rol
16 juli 2021
    

Leuke musical met een leuk spelelement. We hadden dit jaar maar 10 kinderen dus fijn dat een kleine musical op maat is geschreven. In het verleden heb ik de musical al eens met 15 kinderen gedaan, vandaar dat ik weer bij deze musical uitkwam.

Simon Carmiggeltschool – Delft
Wie Heeft De Rol
9 juli 2021
    

Een hele leuke, dynamische musical! Zeer leuk dat je zo vrij bent om de liedjes in te delen op solo! Vooral de meerstemmigheid vind ik als leerkracht een leuke uitdaging!

Gaaf dat het publiek ook interactief mee doet. Ik raad iedereen aan om deze musical te spelen… Wij hebben ‘m iets herschreven, zodat het nog beter bij de kinderen past! Echt heel erg tof!

De Ark – Vianen
Wie Heeft De Rol
1 juli 2021
    

Het is weer ontzettend genieten! Heb mijn ervaringen al gedeeld met collega’s van andere scholen. Een school in Culemborg bestelt deze voor volgend schooljaar!
Ik ga in het nieuwe schooljaar weer op zoek voor mijn nieuwe groep 8.
Nu zo eerst vakantie!

Dank voor alle ondersteuning!

Hartelijke groet,
Irene

De Lisbloem – Lisse
Wie Heeft De Rol
1 juli 2021
    

Fijne liedjes, grote rollen, kleine rollen… voor ieder wat wils. Heerlijk om de kids te zien genieten tijdens het oefenen. Fijn dat de musical op maat gemaakt is voor mijn kleine groep 8!
Leuk verhaal, grappige tiepjes en goede bestanden in te gebruiken.
Aanrader!

GBS De Lintwijzer – Lint (België)
Wie Heeft De Rol
30 juni 2021
    

De eerste musical die ik begeleidde en meteen een topper.
De kinderen waren vanaf het eerste moment verkocht. Er zijn er zeer veel die me verbaasd hebben en dat in de positieve zin. Ik kijk alvast uit naar de volgende voorstelling die we mogen geven in 2022!

Prins Willem Alexanderschool – Randenbroek
Wie Heeft De Rol
27 juni 2021
    

Met heel veel plezier ben ik de musical aan het oefenen met mijn groep 8.
Dit is het eerste jaar dat ik op deze school werk en in de afgelopen 4 jaren is er geen musical geweest.
Aan het begin van het schooljaar wilden de kinderen geen musical gaan doen. Ze wisten nog niet wat het was, waren onzeker en de groep was niet veilig genoeg.
Inmiddels is iedereen enthousiast aan het oefenen en komen de talenten van de kinderen prachtig naar voren.
Wij zijn in onderhandeling met een echt theater om de musical daar op te kunnen voeren.
Het musicalpakket is verrassend compleet en uitgebreid. Gebruiksvriendelijk en heel fijn dat er een app bij zit waar de kinderen hun teksten mee kunnen leren en tegelijkertijd ook alle liedjes en dansvideos kunnen terugvinden.
Om het nog een beetje mooier en specialer te maken hebben wij 3 uur dansbegeleiding ingehuurd om nog een extra dans te verzinnen bij ‘Rock en rollator’. Uiteraard met echte rollators!
Dit is een ervaring die deze kinderen nooit meer zullen vergeten!

jozefschool – arnhem
Wie Heeft De Rol
24 juni 2021
    

Erg leuke musical, aangepast op het aantal leerlingen in de groep. Onzettend veel begeleiding via de Muzikantine. Valt erg in de smaak bij de kinderen en leuk dat het interactief is.
Eerste keer met de muzikantine, maar erg enthousiast!

Airborneschool – Renkum
Wie heeft de rol
17 augustus 2020
    

Wat een geweldige musical!! We hebben in 8 weken tijd alles voor elkaar gekregen en een SUPER leuke voorstelling gehad. Nog een paar tips: bij het lied 1-2-3 (Begoocheld, red.) liet ik ze tijdens het dansje omdraaien( sprongetje ) en hadden ze op hun achterhoofd een vergrote foto van alle juffen en meesters , werd superleuk ontvangen. Probeer écht bij alles ( niet te moeilijke) dansjes te laten bedenken ( dat kunnen ze best zelf), dat maakt het zoveel leuker om naar te kijken!
Mocht iemand geïnteresseerd zijn om onze musical te zien, wil ik m wel opsturen.

Het Kompas – Beverwijk
Wie Heeft De Rol
17 augustus 2020
    

Leuke musical, kinderen waren enthousiast. Leuk dat het publiek mee kon doen!

Paulusschool – Abcoude
Wie Heeft De Rol
17 augustus 2020
    

We hebben wel nog teksten aangepast en tekst ingevoegd. Leuke musical.

Meester Kremerschool – Nederhorst den Berg
Wie Heeft De Rol
10 augustus 2020
    

Tijdens corona-tijd met de kinderen veel geoefend via Hang-out en de kinderen hebben thuis de liedjes grijs gedraaid op youtube. 
Eenmaal op school hebben we een vliegende start gemaakt en binnen drie weken stonden de kinderen met gechoreografeerde dansjes de liedjes te zingen en zonder een boekje hun tekst op te dreunen op het podium.
Door de afscheidsavond te verzetten van 30 juni naar 1 juli konden we alle ouders uitnodigen in school en hebben we er toch een onvergetelijke musical van kunnen maken. 
Mede door de goede teksten en de goed aan te leren liedjes en alle extra digitale hulp, denk ik dat het voor de kinderen echt een afscheid geweest is, zoals andere groep 8ers voor hun ook hebben gehad.

OBS de Vlierboom – Den Haag
Wie Heeft De Rol
22 juli 2020
    

Alles stond netjes beschreven in het script. De levering was snel en keurig. De kinderen ervaarde t script als fijn en duidelijk. Wat ik erg belangrijk vind.

Ichthusschool – Boskoop
Wie Heeft De Rol
16 juli 2020
    

De musical was erg leuk. Ideaal dat hij precies voor het juiste aantal leerlingen geschreven kan worden. Voor verdere ervaringen, klik op de link voor een stukje in de lokale media.

Grt Krijn

http://m.inboskoop.nl/nieuws/overig/9151,ichthusschool-speelt-musical-in-flora-theater-boskoop.html

2e Van der Huchtschool – Soest
Wie Heeft De Rol
16 juli 2020
    

Een leuk verhaal. Leuke liedjes. Niet te ingewikkeld. Goed uitvoerbaar decor. Leuk interactief element. Beschrijving vd instructies daarvoor wel verouderd.

Muzikantine: Helaas heeft Quizizz de gewoonte om regelmatig hun website en de toegang tot de quizzen te wijzigen. Wij zullen voortaan een PDF met een up-to-date uitleg toevoegen aan elke bestelling. Excuses voor het ongemak.

De Komediantjes – Steenokerzeel (België)
Wie Heeft De Rol
14 juli 2020
    

We hebben er al heel erg hard voor gerepeteerd, nog niet kunnen opvoeren. Maar de musical zit heel goed in elkaar! Ook de interactie met het publiek is gemakkelijk en erg leuk! De liedjes zijn top! Een echte aanrader dus!

Sjoeboe! Vzw – Bredene (België)
Wie Heeft De Rol
11 juli 2020
    

Helaas hebben wij deze nog niet opgevoerd (geen school), maar plannen een nieuwe uitvoering in maart 2021. Tot nu toe zijn we erg tevreden met alles. Je krijgt echt alles geleverd om er een geweldig feest van te maken. De suggesties zijn mooi en goed opgesteld, maar bieden nog steeds de ruimte om er een eigen draai aan te geven. We kijken alvast uit naar ons startmoment in september.

Doe zo voort!

Ludgerusschool – Soest
Wie Heeft De Rol
11 juli 2020
    

De uitvoering voor ouders moet nog komen, voor grootouders en broer/zus is de musical reeds opgenomen.
Wij zijn zeer tevreden over de musical. In 5 weken kunnen instuderen! Met dank aan de filmpjes op you tube van de liedjes en de dansjes. Wij merkte na de eerste twee dagen oefenen dat de kinderen de liedjes en dansjes al heel goed kenden.
Daarnaast wordt er veel materiaal digitaal geleverd. De kinderen zijn er bijzonder enthousiast over, net als wijzelf.
Wij zijn zeker van plan komend schooljaar wederom een musical bij jullie te bestellen. Welke weten wij nog niet. Wij zitten met een groep van 48 kinderen dus zullen goed moeten kijken naar de mogelijkheden om uit te breiden.
Tot slot zijn wij ook zeer tevreden met de service. Wij hebben nog speciaal contact gehad over de partituur van “ik leef voor de muziek” en hebben deze ook probleemloos doorgestuurd gekregen, waarvoor dank.
Hartelijke groet
Bert van Oers Ludgerusschool Soest

De Regenboog – Utrecht
Wie Heeft De Rol
11 juli 2020
    

Wat een leuke musical om op te voeren en om terug te kijken. Wij hebben hem gefilmd en gezien(de kinderen en ouders nog niet). Het is echt een vrolijke, goed te volgen musical met een decor wat heel makkelijk bij elkaar te vinden is en er dan ook nog leuk uitziet (ook op film) de liedjes zijn fantastisch. Het was echt een feestje om deze musical in te studeren (al was het wat ingewikkeld met opgesplitste klassen, maar daar konden jullie niks aan doen).

Saltoschool ‘t Karregat – Eindhoven
Wie Heeft De Rol
11 juli 2020
    

Was echt heel leuk! Kinderen hebben genoten en ik ook. Mocht zelfs meespelen als Annie! De kinderen vonden de rol van bejaarde schoonmaakster op mijn lijf geschreven😂😂😂😂

OBS De Regenboog – Breukelen
Wie Heeft De Rol
10 juli 2020
    

Makkelijke en leuke liedjes en interactief.

IKC De Tichelaar – Gendt
Wie Heeft De Rol
10 juli 2020
    

Wat een spannende, grappige en mooie musical. Zelfs met een digitale test tussendoor waarbij het publiek aan het werk moet 😉😉. Leuke liedjes en goed te zingen. Wij hebben genoten!

Dr. Ariëns Daltonschool – Neede
Wie Heeft De Rol
8 juli 2020
    

De musical had een leuk verhaal. De liedjes spraken aan.
Het was fijn dat er een ‘op maat script’ mogelijk is.
Ondanks Corona (vooral wat minder oefentijd) hebben de kinderen deze week hun musical goed kunnen opvoeren.

OBS Benoordenhout
Wie heeft de rol
7 juli 2020
    
De app was vooral fijn tijdens de coronatijd. De kinderen konden zo thuis leren. Wat wel handig zou zijn is dat de liedjes ook als karaoke op de app kunnen. Ik ben volgende week LK-leraar op Twitter en zal veelvuldig over het verloop van mijn eindwerk met groep 8 twitteren en dus ook over jullie musical.
Meester Kremerschool – Nederhorst den Berg
Wie heeft de rol
7 juli 2020
    
Mijn beoordeling is eigenlijk alleen maar positief. De ouders dachten dat wij een musical over Corona deden vanwege alle wc-rollen die de kinderen mee moesten nemen. Heel grappig.
Daarnaast hadden eigenlijk alle kinderen een rol die ze leuk vonden. Waar ik blij mee was, was dat eigenlijk elke rol door een jongen of meisje gespeeld kon worden. Helemaal top.
Verder waren de liedjes en grapjes weer helemaal top.
En door een live uitvoering voor ouders en een livestream voor de thuisblijvers was het een avond om nooit te vergeten. Ook niet in deze Corona tijd.
Dankjulliewel voor deze leuke musical.
De Ark Almere
Wie heeft de rol
6 juli 2020
    

Ik vond het een heel positieve musical, met allemaal leuke karakters. Dat is wel eens anders.
Ik kon de talenten van de kinderen er gemakkelijk aan koppelen in mijn eindpraatje. Echt fijn want het geeft direct een positieve sfeer. De liedjes waren leuk!

Omdat ik maar 6 jongens in de klas heb ook veel mannenrollen omgezet naar damesrollen. Agent 112 alias Jane Bond,  Petra R Precies, Ans Klok, Roberta ten Brink en Alberta Verhinder.

Ik heb de musical opgevoerd in een lege school en die op dat moment gefilmd. Het interactieve deel hebben we dus uit de musical geschrapt. Op de afscheidsavond zaten de kinderen met ouders in verschillende klassen, filmzalen. Onder het genot van een drankje met een gebakje met logo “Wie heeft de Rol” was het een groot succes!

OBS De Eendracht
Wie heeft de Rol
30 november 2019
    

Wat een Musical…! Waanzinnig succes en op dit moment rest mij nog een groot schilderij wat ik heb gemaakt van het logo…het opgerolde stuk touw in de vorm van een loep…ik heb het achterin de klas gezet en kijk er dagelijks naar. Onvergetelijk en werken met jullie complete pakketten is zeker voor herhaling vatbaar!

CBS het Palet Emmen
Wie heeft de rol
22 oktober 2019
    

Wat een geweldige musical. Voor iedereen en passende rol. Leuke liedjes en het feit dat het maatwerk was, was voor mij geweldig. Alleen maar positieve reacties gehad van ouders, collega’s en de leerlingen zelf. Alleen het interactieve deel hebben wij eruit gelaten. Zeker een aanrader om op te voeren. En…. Ook niet onbelangrijk, een makkelijk te maken decor.

Het JongLeren Arnhem
Wie heeft de rol
3 augustus 2019
    

Het was superleuk! Ook het interactieve gedeelte werkte prima. De kinderen en wij hebben veel plezier gehad bij het instuderen.
De voorstelling voor grootouders was een groot succes, zij waren het meest bekend met de onderliggende verwijzingen naar de programma’s, dat was weer een eye-opener voor de kinderen. Ook de ouders en collega’s vonden het top. Bijzonder fijn dat er geen decorwisselingen nodig waren.

KC BuitenRijck – Rijswijk
Wie heeft de rol?
23 juli 2019
    

Supergaaf! Een leuke, spannende en grappige musical waar ook het publiek in mee werd genomen.
Erg fijn dat de musical voor 15 rollen op maat werd gemaakt.

Sterrenschool Het Universum, Almere
Wie heeft de rol
22 juli 2019
    

Fantastische musical. Enorm succes!

cbs De Bron
Wie heeft de rol
22 juli 2019
    

Leuk, herkenbaar en fijne nummers om te zingen. Een tip zou zijn om er karaokeversie bij te doen. Dan is het via het digibord nog fijner om te oefenen.

De Kriekenhof
Wie heeft de rol
21 juli 2019
    

Al eerder gaf ik onze ervaring door, voordat we de musical hadden uitgevoerd voor het publiek. U heeft toen contact opgenomen. Bij deze wil ik graag mijn complimenten doorgeven voor de professionele houding en de super leuke musical! Ouders, kinderen en collega’s hebben genoten van de grapjes, personages en de tijdsduur (hij duurde precies lang genoeg!).
Mvg

Johan Frisoschool Wageningen
Wie heeft de rol
20 juli 2019
    

Met een kleine groep is het altijd lastig een leuke musical te vinden. Deze musical leent zich daar helemaal voor. Leuk verhaal/ personages, interactief en duurt ongeveer 65 minuten. Kortom, zeer zeker een aanrader!

Branink-Laren Gld.
Wie heeft de rol?
20 juli 2019
    

De kinderen kozen unaniem voor Wie heeft de rol?! Dit pakte geweldig uit! Wat was dit een erg leuke afscheidsmusical. Thema nog altijd actueel. Super dat de musical ook opgevoerd kon worden met 35 leerlingen. Iedereen kwam zo tot zijn recht. Leuk dat de zaal een rol kreeg in het verhaal. Fijn dat er maar 1 decor nodig was. Leuk dat de liedjes meerstemmig gezongen konden worden. Goed afscheidslied zowel de tranentrekker als het feestnummer. Handig dat de kinderen de musical via een app konden leren. Kortom een echte aanrader!

Dr. A. Verschoorschool
Wie heeft de rol
20 juli 2019
    

Super leuke musical. Leerlingen waren erg enthousiast over de liedjes en de rollen. Het was een geslaagde musical!

Groene Hart Praktijkschool
Wie heeft de rol
20 juli 2019
    

De kinderen vonden het super!
Het script is heel duidelijk en de liedjes zijn erg leuk om te zingen. Heel fijn dat het zo’n compleet pakket is. Wat het helemaal af zou maken is als er ook nog lijstje bij zou zitten van wat de acteurs voor kleding aan zouden kunnen doen. Maar dat is echt iets minimaals. Wij zijn zeer tevreden!

Muzikantine:

Ontzettend bedankt voor je positieve beoordeling.
Wat vervelend dat je de aankleding van de personages niet hebt kunnen vinden, deze staan ongeveer op bladzijde 9, 10 een 11 van het tekstboek, afhankelijk van het aantal spelers. Waarschijnlijk is het je niet opgevallen 😉
IKC Erasmus
Wie heeft de rol?
18 juli 2019
    

Super musical! Leuke woordgrappen en verwijzingen. Het verhaal zit goed in elkaar.

SBO De Bruinvis
Wie heeft de rol?
18 juli 2019
    

Goed verhaal! Hele leuke liedjes die echt blijven hangen.
Prachtig dat de musical op maat is.

OMS Zeist Sumatralaan
Wie heeft de rol
18 juli 2019
    

De musical stond als een huis omdat de kinderen het echt heel leuk vonden om te spelen. Ook de liedjes waren populair bij de kinderen. De ouders hebben zich kapot gelachen. Heel erg bedankt.

Nokkenwiel Alblasserdam
Wie heeft de rol
16 juli 2019
    

Was een leuke musical….

CBS de Rietzee
Wie heeft de rol
16 juli 2019
    

Geweldige musical!
Helaas lieten de boekjes erg snel los, ze waren eigenlijk te dik voor het nietje.

Muzikantine: had dat maar even gemeld dan hadden jullie nieuwe boekjes ontvangen! 

Fatima Roosendaal
Wie heeft de rol
10 juli 2019
    

Goed te zingen en leuke liedjes. Fijn uitgewerkt script. Veel complimenten gehad van het publiek!

Basisschool Strijp Dorp
Wie heeft de rol
9 juli 2019
    

Wij hebben genoten van deze musical. De rolverdeling, de liedjes, de spanning tijdens de musical, echt complimenten!

De Kranepoort – Gouderak
Wie heeft de rol?
8 juli 2019
    

De musical is een leuke musical,
Ik vind dat er weinig te schilderen, aan te kleden valt aan dit thema. Het is lastiger dan andere musicals om een achterwand te maken met de leerlingen, of de poster vorm te geven.
Zelf vind ik dat er veel gepraat wordt; veel dialoog, wat misschien niet heel erg goed de aandacht van het publiek en van de oefenende groep 8’ers er bij houdt.
Plus: Er zijn veel grappige, verstopte referenties naar Wie is de Mol, De Zwakste schakel. I like those!

De Kleine Wereld Vaals
Wie heeft de Rol?
8 juli 2019
    

Super musical, ook heel leuke liedjes, materialen zaten goed in elkaar. Het was een daverend succes.
Opmerking: laatste vraag op het antwoordenkaartje van de quiz klopte niet.

De Swoaistee, Groningen
Wie heeft de rol
6 juli 2019
    

Echt een hele leuk musical! Ideaal dat je hem kunt bestellen op het aantal kinderen die meespelen. Opmerkingen vanuit het publiek: goed te volgen, duidelijk verhaal, leuke typetjes en hele leuke liedjes.

Basisschool Paulus Castricum
Wie heeft de rol?
6 juli 2019
    

In één woord : FANTASTISCH!
Swingt met liedjes.Aanstekelijk voor iedereen die de muziek hoort.
Een feestje om te spelen voor de leerlingen.
Vijf kwartier geboeid kijken voor alle leeftijden.
Voor de groepen 1/ 2 deden wij alleen de liedjes. Ook echt perfect

Willibrordschool – Heiloo
Wie heeft de rol
6 juli 2019
    

Hele leuke musical!
De kinderen waren super enthousiast.
Je kunt op verschillende manieren het publiek laten meedoen met de quiz.
De liedjes zijn helemaal van deze tijd met in een aantal liedjes wat rap stukjes. De dansjes kun je via een instructiefilmpje aanleren. Top!

De Kriekenhof
Wie heeft de rol
6 juli 2019
    

Musical op maat, dat is echt super!
Verder zijn de liedjes heel goed mee te zingen, zijn de materialen goed en vinden de kinderen de musical ook erg leuk om te spelen.

de Tweemaster, Enkhuizen
Wie heeft de rol
3 juli 2019
    

Deze musical was ontzettend leuk. Je kunt naast het script veel aanpassen zodat het goed aansluit bij je groep. Wel/geen solo’s; grote/kleine rollen.
Voor iedereen is er een rol die goed aansluit bij de persoon. Ook het interactieve gedeelte maakt het extra leuk!

obs Hannie Schaft
Wie heeft de rol
28 juni 2019
    

Leuke musical. Ook met repeteren heel fijn dat je in kleine groepjes kunt werken. Niet al teveel kinderen tegelijk in een scène. Muziek is lekker afwisselend en spreekt de kinderen ook aan. Ik vind het ook heel handig dat de kinderen thuis de liedjes kunnen oefenen omdat die op internet staan. De toevoeging waarbij het publiek mee kan doen met de quiz is ook heel leuk.

OBS De Eendracht
Wie heeft de Rol
25 juni 2019
    

Geweldige, humoristische musical, mooie (wel wat moeilijke!) liedjes en veel pret om het samen in te studeren. Kortom, wij zijn heel tevreden over onze keuze en jullie mooie uitgebreide pakket in deze!

DANK jullie wel!

Toneelvereniging Op eigen houtje
Wie heeft de rol
25 juni 2019
    

Erg leuke. Leuke liedjes. Geen moeilijke woorden en zinnen.
Vooral het interactieve gedeelte met het publiek is leuk als afwisseling.

Kentalis Terwindt Groesbeek
Wie heeft de rol
28 maart 2019
    

Fantastisch leuke musical, vooral het interactieve gedeelte was tijdens de avondvoorstelling voor ouders een groot succes!
Fijn dat alles op maat geleverd wordt, dat scheelt werkdruk!!!

Sint Josephschool Burgerbrug
Wie heeft de rol
29 augustus 2018
    

Wat een fantastische musical!! De muziek was geweldig, het interactieve vernieuwend en heel enthousiast ontvangen, het op aantal rollen gemaakte script was helemaal geweldig. Kortom, we komen zéker bij jullie terug!!!

KinderCampus EGO Basisschool
Wie heeft de rol
27 augustus 2018
    

Wij zijn een geweldige ervaring en herinnering rijker. Voor ieder kind zat er een rol bij die op het lijf geschreven leek. De app waar de kinderen gebruik van konden maken, was super. Door de app konden de kinderen op elk moment – op school of thuis – aan de slag om de liedjes, de teksten en de dansjes onder de knie te krijgen. Het draaiboek was compleet voor mij als leerkacht en bood veel ondersteuning in de voorbereidingsfase. Door bijgeleverde cd met geluidseffecten, ingezongen liedjes en karaoke versie en het script waar de nodige grapjes in waren verwerkt, was het resultaat geweldig.
Dank je wel MUZIkantine, namens kinderen, ouders en teamleden.

W.G. van de Hulstschool
Wie heeft de rol
9 augustus 2018
    

De leerlingen hebben elk hun rol vol overgave gespeeld en stonden in hun kracht! Dit leverde bij team en ouders ontroerende momenten op!

Kc de Springplank
Wie heeft de rol
8 augustus 2018
    

Het geleverde materiaal was erg fijn om mee te werken. Denk dan aan de cd met alle muziek en geluiden, toegangskaartjes en een poster, maar ook ideeën voor het decor, de dansen en opkomst + houding op het podium. Maar vergeet ook zeker niet de app waarmee de kinderen thuis konden oefenen, dat vonden ze erg fijn!
De quiz tijdens de musical liep niet vlekkeloos doordat de techniek ons in de steek liet, maar was een leuke break gedurende de voorstelling.
Al met al hebben de leerlingen, hun publiek en de juf genoten van de musical Wie heeft de rol!!

BBS Antonius
Wie heeft de rol
24 juli 2018
    

Allereerst wat het super fijn dat de kinderen een app hadden met alle informatie. De kinderen kenden zo snel hun tekst, liedjes en dansjes. De musical zat goed in elkaar, spannend met op zijn tijd wat humor en leuke personages. Mooie liedjes met afwisseling in solo, rap. We hebben er enorm van genoten en de voorstelling was top!

obs Montessori Hoorn
Wie heeft de rol
23 juli 2018
    

Leuke musical. Lekker zingende liedjes. Makkelijk aan te leren door de app en You tube. Ik heb voor het eerst een tweede stem ingestudeerd voor een musical en dat ging ook nog eens heel vlot door de app met bestandjes tweede stem.
De begeleidende boekjes zijn zeer uitgebreid en handzaam; het geeft de leerlingen een fantastisch overzicht op het geheel. Handig bij auditeren, kleding verzamelen, bewegingen bij de liedjes, decor en attributen maken.
Puntje van kritiek: Het is leuker voor de ouders dan voor kinderen. De ouders herkennen Willem Ruis en Duys, onkel X en tante Til.

IKC G.A. de Ridder
Wie heeft de rol
20 juli 2018
    

Afgelopen woensdag met 54 leerlingen! de musical ‘Wie heeft de rol’ mogen opvoeren voor ouders. Wat hebben ze geknald en wat een superleuke musical met een leuk interactief stuk erin. De liedjes waren erg leuk en de personages heel herkenbaar met veel humor erin verwerkt. We hebben met elkaar genoten! We zijn alweer benieuwd naar de volgende voor komend jaar!

ODBS De Klinker
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

We hebben een fantastische musical opgevoerd. Het interactieve deel werkte echter niet en hebben we weggelaten.

CBS De Ark Rotterdam
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Leuke musical, fijn van een eenvoudig decor, geen wisselende decors.positief
Wel veel solo liedjes, niet zo positief

Michiel de Ruyter Amstelveen
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Het verhaal was oké. De muziek was echt super. De songteksten waren goed. Het is zeer prettig dat er een app bij zit met de teksten, liedjes en (heel fijn voor een mannelijke leraar) de dansjes. Wij kiezen sinds vorig jaar geen musical zonder app meer.
Er kan ook wat beter. De quiz vroeg veel tijd. Een musical is met 60 tot 70 min lang genoeg. Deze musical was incl. quiz 95 min. De kleine rollen waren ook echt heel klein, die mogen groter of geef de mogelijkheid om rollen te splitsen of samen te voegen.
Jullie hebben 3 opties gegeven voor het slotlied, dat is oké en de reprise is natuurlijk onmisbaar. Wij zouden het fijn vinden om een medley van alle musicalliedjes aan het eind te doen met het slotlied als laatste.
Wij zijn nieuwsgierig naar de volgende musical van Muzikantine.

OBS Meester Vos, Hagestein
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Fijne musical. Leuke verhaallijn en liedjes. Interactieve deel is heel positief ontvangen. Oefenen met behulp van de app werkt erg goed.

Daltonschool Leiden
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Het was top om met ons kleine groepje (9 kinderen) een volwaardige musical te kunnen doen. Alles is geregeld en de kinderen bindender oefenen via de app fantastisch. Zeker voor herhaling vatbaar!

Adwaita
Wie heeft de rol
19 juli 2018
    

Heel leuke musical, met een interactief gedeelte met het publiek. De rollen zijn mooi uitgewerkt. We hebben ook veel gebruikt gemaakt van de app. Erg enthousiast over deze musical!

obs de Sterrekijker Beverwijk
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

De musical was echt heel erg leuk. Wij waren erg blij dat de liedjes en dansjes op you tube stonden, zodat ze ook thuis konden oefenen. Er werd gelachen door het publiek en bij het uitzoeken van een musical sprong deze er voor mij uit, omdat ik gek ben van Wie is de mol en bij het lezen ik echt moest lachen!
De uitvoering was heel goed gegaan en de aanwezigen vonden het de leukste musical van de afgelopen jaren!

Obs Langereis, Ursem
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Deze musical met een kleine groep (10 kinderen) gespeeld. Loopt vlot, leuke personages en fijne meezingliedjes. De kinderen eigen inbreng tav personages. De dubbelrollen waren heel goed te doen. Al met al een geslaagde musical. Door het interactieve gedeelte wel vrij lang (1,5 uur)

Basisschool An d’r Put, Landgraaf
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Geweldige musical; leuk verhaal met veel humor en goede liedjes die zeer afwisselend waren. Groep van 40 kinderen die allemaal een rol hadden dankzij jullie. TOP!!!

Het Mozaiek, Nieuw-Vennep
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Een geweldig gave musical. Zeer up-to-date, leuke humor. Ideaal dat er maar één decor nodig is. De versie met 40 rollen gebruikt. Om iedereen voldoende op het podium te krijgen, hebben we de liedjes met steeds wisselende groepjes gedaan en allemaal voorzien van dans/ bewegingen. Fijn dat een aantal liedjes al uitgewerkt zijn met dans.
Veel leuke reacties gekregen van ouders!

EBS De Fontein
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Na de musical waren er alleen maar positieve verhalen onder de leerlingen en hun familie. Een leuk en origineel verhaal!!

Vrijburgschool. Uitgeest
Wie heeft de rol
18 juli 2018
    

Positieve ervaringen met aanvragen enz. Alles verliep snel en correct.
De musical zelf was een succes. Met een groepje van 13 kinderen werd alles keurig op maat aangeleverd en het deed geen afbreuk aan de kwaliteit van de musical zelf.
Het meestemmen met de app hebben we bewust weggelaten om te voorkomen dat telefoons in de zaal ook voor andere zaken gebruikt zouden gaan worden. Het publiek stemde nu gewoon met woord en gebaar mee tot veel plezier van eenieder.
Kortom: een aanrader!

CBS de Schalmei
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Leuk musical voor een kleine groep. Niet te lang, leuk opgebouwd. Sommige rollen wel erg kort, zoals vader van Marit. Wij deden de musical met 13 kinderen.

Brede School de Springplank te Amsterdam
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Erg leuk verhaal, met heel veel verschillende rollen en karakters. Ouders waren laaiend enthousiast tijdens de voorstelling.
Script was heel werkbaar. Interactieve quiz was een groot succes!

OBS Hogenkamp
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Musical met een leuk verhaal en leuke liedjes. Handig dat het een musical op maat is dus 35 spelers, 35 rollen.

OBS Bargerpaske Winterswijk
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Wat een geweldig feest was het afgelopen dinsdag bij ons op school met deze musical. Alleen maar positieve en lovende reacties gekregen van kinderen, ouders en collega’s. Iedereen was van begin tot eind geboeid aan het kijken. De kleuters naar de korte sketches en liedjes. De rest van school en de ouders naar de hele musical. De digitale quiz was een topper! Het stuk duurde anderhalf uur maar de tijd bloog voorbij. Mijn groep 8 heeft het supergoed gedaan, alle 34! Ik ben trots op ze.

sbo De Cirkel, Capelle aan den IJssel
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Leuke musical. Goed in te studeren. De ouders waren enthousiast na het optreden van hun kinderen. Wellicht een idee om niet alleen een zing- en soundtrackversie te doen, maar ook een versie waarbij het meezingen toch een klein beetje doorklinkt. Sommige andere musicalproducenten hebben dat en vooral met onze leerlingen, die het op toon zingen vaak niet kunnen, geeft dit een extra steuntje bij het zingen. Het zingen was er niet minder enthousiast om, maar ze vonden het zelf heel lastig, ook al wilden ze niet met de gewone versie zingen.

De Kennemerpoort alkmaar
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

We vinden de musical erg leuk, de rollen zijn afwisselend, voor ieder wat wils. De liedjes en dansjes zijn ook weer pakkend en erg gaaf dat er een meerkeuze-eindlied is. Wat we heel vervelend vonden, was dat de musical veel langer duurde dan aangegeven was. Op de site stond 65 minuten, daar hebben we echt op gezocht ook, omdat we twee musicals moesten spelen op 1 avond. Bij de generale repetities bleken bij alle drie de klassen de musical nog niet eens in 1,5 uur te passen en dan is het interactieve gedeelte daar nog niet bij. We hebben alle ouders/opa’s, oma’s, collega’s, filmmaker etc. moeten mailen met wijzigingen in de tijden en de avond duurt nu erg lang. Het interactieve gedeelte dat we nou juist zo leuk vonden, hebben we ook moeten schrappen, anders zou de musical meer dan 1 uur en drie kwartier duren. Dat is echt te lang. We zijn op dat vlak dus een beetje teleurgesteld in de Muzikantine. Groetjes van de Kennemerpoort!

De Klinker Spijkenisse
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Wat een fantastisch verhaal met veel humor. De interactieve quiz waardoor de ouders ook echt bij het verhaal werden betrokken werd enorm gewaardeerd. Leuke liedjes waarop de kinderen choreografieën bedachten. Kortom een topmusical!

Basisschool het Mozaiek
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

De musical was niet moeilijk om in te studeren, vol grappen die voor iedereen te begrijpen waren en leuke liedjes die goed aan te leren waren. De ouders en de kinderen hebben een top ervaring gehad!

OBS de Springplank, Marum
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

We vonden de musical erg leuk. De reacties van het publiek op de liedjes en scenes waren erg enthousiast. En het is erg grappig en spannend.

Gabrielschool Harnaschpolder Delft
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Geweldige interactieve musical. De uitvoering voor de kinderen van de school was zo leuk, kinderen waren écht aan het raden en juichen als een verdachte werd weggestuurd. Ouders hebben vooral gelachen en zeiden dat ze serieus geboeid waren. Leuke teksten, makkelijk decor, script op maat. Helemaal top!

de regenboog
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

het verhaal is makkelijk te volgen voor de kleuters, voor de grotere kinderen is er wel erg weinig actie op het programma. het is in het bureau en uit het bureau. dat zorgde ervoor dat ik als leerkracht toch ben gaan bijschrijven van leuke grappen en acties, zodat iedereen geboeid blijft.

Montessorischool Stad Almere
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Wat een heerlijke musical! Leuke grapjes en de liedjes waren top.
Van ouders en collega’s alleen maar positieve feedback.

CBS Ouverture
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Het was een geweldige musical. Leerlingen hebben kunnen stralen. Er zat veel humor in, leuke liedjes! Een minpuntje was dat halverwege de interactieve quiz de quiz vastliep. Daarna gewoon doorgegaan met spel.

obs De Sleutel
Wie heeft de rol
17 juli 2018
    

Erg leuke musical! Goed opgezet, hip, leuke grappen en op maat.

Hartenaas grave
Wie heeft de rol
15 juli 2018
    

De musical was leuk, zeker ook omdat het publiek mee kon denken/doen. De kinderen waren erg enthousiast. Het was fijn dat de musical op maat was en top dat, toen er een kind bij kwam in de klas, jullie de musical zonder problemen hebben aangepast. Voor mijn klas waren de kleine rollen helaas té klein en hebben we zelf nog stukken tekst er aan toegevoegd. Persoonlijk vond ik de namen die gebruikt werden oubollig (de kinderen kenden de mensen waar ze naar verwezen niet).

OBS de Marke
Wie heeft de rol
13 juli 2018
    

Fantastische, interactieve musical voor een groep die mooi kan zingen, de liedjes zijn van mooie kwaliteit en het stuk is goed te volgen. De teksten van mister X hebben wij van tevoren opgenomen (steeds met een andere achtergrond) en op een touchscreen afgespeeld tijdens de musical, dit gaf echt een gaaf ‘Wie is de mol’ effect!

KBS Pieter Bas
Wie heeft de rol
13 juli 2018
    

Leuke musical, leuk dat er en quiz in zit en het publiek zo geactiveerd wordt. Er zitten alleen wel wat hiaten en foutjes in het script voor 18 personen…

CBS De Wizebeam
Wie heeft de rol
12 juli 2018
    

Afgelopen woensdag voerde groep 8 de musical ‘Wie heeft de rol?’ op. Een fantastische musical, met pakkende liedjes, leuke (woord)grapjes en een verrassende plottwist! Kinderen krijgen de mogelijkheid om hun talenten en kwaliteiten ten toon te stellen. Het publiek kan meedoen met het zoeken naar de oplossing. De kleuters hebben 1:15 uur lang geboeid kunnen kijken. Een absolute aanrader!

De Cilinder – Alkmaar
Wie heeft de rol
11 juli 2018
    

Wat een geweldige musical! Onze groep 8 was dit jaar heel klein, maar 9 leerlingen. Het zoeken naar een geschikte musical was niet makkelijk. Gelukkig kwam daar de oplossing van Adinda, van Muzikantine. Deze musical kan zowel met een groot als een klein gezelschap gespeeld worden.
De leerlingen waren meteen enthousiast. Vooral het quiz gedeelte vinden ze heel leuk! De liedjes zijn vlot geschreven en hebben een fijn tempo.
Alles kant en klaar afgeleverd. Adinda kwam zelf langs om te helpen met zang en dans. Super!!
Volgend jaar gaan we weer een musical van Muzikantine doen!

Dommeldalschool Geldrop
Wie heeft de rol
6 juli 2018
    

Alleen maar positieve reacties van kinderen en ouders. Wat een leuke liedjes. Super dat ie helemaal op maat is. 1 rol was wel heel klein (moeder Marit), dus hebben we van Mr. X een dubbele presentatie gemaakt, dus miss X toegevoegd.

Obs de Albatros Almere
Wie heeft de rol
6 juli 2018
    

Ik vind de musical geweldig. Onze leerlingen gaan de musical op 17 juli uitvoeren met door henzelf toegevoegde grappen en dansjes. Zo leuk! Na de uitvoering zal ik jullie de reacties van de ouders sturen. Toitoitoi!

De Springplank-Leiden
Wie heeft de rol
6 juli 2018
    

Erg leuke musical.
De kinderen zijn erg enthousiast.
Vooral de liedjes vallen goed in de smaak. Leuk dat er dansjes voorgedaan worden in de app, de kinderen oefenen ze daardoor thuis ook.
De app is een handig hulpmiddel voor zowel de kinderen als de leerkrachten.

Sterrenbos, Huissen
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

We hebben echt top afscheid gehad met groep 8. De musical is heel actueel omdat het lijkt op Wie is de mol. Ouders vonden de verhaallijn goed te volgen en ze vonden de liedjes vooral erg leuk.
De dans voorbeelden zou duidelijk mogen, met duidelijke stap voor stap instructies. Daarnaast vonden de kinderen ze minder leuk, dus uiteindelijk zelf veel bedacht. Maar verder verliep alles heel soepel en kregen we ontzettend veel complimenten!

Bs Hoensbroek-Zuid
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

Musical was goed te oefenen en leren. Liedjes waren leuk. Het plot niet heel spannend en wat statisch.
Kinderen en ouders waren iets minder kritisch en vonden het erg leuk. De on-line quiz werkte prima.
Samenvattend: ruim voldoende tot goed.

OBS ‘t Hout – Helmond
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

Het was een leuke, spannende musical. Wij hebben gebruik gemaakt van het interactieve gedeelte, wat goed werkte. Eén kleine opmerking: we moesten een nieuwe Quizizz maken, omdat wij de mannelijke rol van Elisa Montet hadden, Elbert Montet. In dit geval klopte 1 van de vragen niet, omdat Elbert geen ‘i’ in zijn naam heeft. Zijn vrouwelijke tegenhanger Elisa wel. Wellicht kan hier nog naar gekeken worden.

Met vriendelijke groet,
Joris Vliegenberg

OBS de Schatkist – Kerkrade
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

Een hele leuke musical die tot in de puntjes was uitgewerkt! Erg leuke liedjes.
Leuk dat je qua aankleding ook de link kon leggen met de bekende Nederlanders – Belinda de Rol = Linda de Mol etc.
Het interactieve stuk was erg leuk en ook makkelijk uit te voeren!!! Wij hebben genoten.

matthieu wiegmanschool bergen
Wie heeft de rol
4 juli 2018
    

mij school gaat hem 16 en 17 juli 2018 uitvoeren we vinden hem te gek zeker deze musical doen!!!👍

PCB het Beekdal
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Leuke musical. Goed script. Ontzettend leuke liedjes
Duidelijk verhaal, Weinig attributen voor nodig.
Perfect voor ons kleine klasje van 13 leerlingen.
TOP.

Bs Meander Tilburg
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

De musical is erg goed ontvangen, zowel door de kinderen, ouders en collega leerkrachten. Een vlot, humoristisch en modern verhaal. Ideaal dat de musical aangepast aangeleverd werd passend bij het aantal leerlingen. Ook leuk dat er een quiz element in zat, wat het interactief maakte met het publiek. Wel jammer dat er geen tekst was voor Mr. X om de quiz af te sluiten en de winnaar te benoemen. Kortom wij vonden hem super en zullen de musicals van muzikante absoluut bekijken met de kinderen voor volgend schooljaar. Mvg Ilona Broeders en Anja Daal

IKC wiarda
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Super handig script. Liedjes zijn erg leuk en vrolijk. Decor gemakkelijk te gebruiken. Het gebruik van de app maakt dat kinderen zomaar hun tekst en de liedjes geleerd hebben. Wij verwachten dat we een mooie, leuke musical gaan neerzetten.

KBS De Spoorzoeker – Breda
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Super dat alle kinderen een rol hebben. Supertoffe liedjes en leuk dat er tips zijn om het tweestemmig aan te pakken. En het interactieve stukje, erg leuk. Wij hebben hem met 32 kinderen gespeeld en wij hebben het echt niet korter dan 1,5 uur kunnen doen. Dat was wel een beetje aan de lange kant. Vooral toen we hem voor de andere kinderen speelden.

Julianaschool
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Leuke, vrolijke musical. Fijn dat er voor zoveel leerlingen rollen zijn! Enthousiaste liedjes, leuke dansjes en fijn dat er instructiefilmpjes zijn!

Pirapoleon
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

– Duidelijke personages. Maakt het voor de kinderen makkelijker om in een rol te kruipen.
– Interactie met het publiek
– Goede liedjes. Goed aan te leren, goed op te dansen. Met een lekkere beat. Fijn dat je kunt kiezen om ze wel/niet solo te laten zingen.
– Fijn dat ik de musical vooraf heb mogen inzien. Wij hebben hem uiteindelijk gespeeld met 9 leerlingen. Heel fijn!
– Veel geluidsfragmenten die de musical meer tot leven brengen.

Sint jozefbasisschool ‘t Zand
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Leuke vrolijke musical, fijn met maar 1 decor. Leuke toevoeging met een interactieve quiz.
Enige nadeel is dat niet alle geluiden die afgespeeld moeten worden in het script genoemd worden.

Roald Dahl
Wie heeft de rol
3 juli 2018
    

Gebaseerd op het televisieprogramma Wie is de mol. Op maat gemaakt voor onze 32 kinderen. Grote rollen, middelgrote rollen en ook nog kleine rollen. Onze Mister X heeft heel veel tekst uit zijn hoofd geleerd, dat was heel knap. Wij hebben voor deze musical gekozen vanwege het interactieve deel, de leuke muziek/liedjes, de humor in de teksten en namen. Kortom, een hele leuke en onderhoudende musical die mijn groep met veel plezier heeft gespeeld. Alle toeschouwers waren heel positief!

Op ‘t Hof – Tricht
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Wij zijn erg tevreden over de service en over de musical. Wij en de kinderen, vinden het een groot succes!

IKC Floriant Zoetermeer
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Wij zijn heel tevreden over deze musical. De liedjes vinden wij altijd belangrijk en bij deze musical zijn ze erg leuk! Veel uptempo en muziek van nu (hip). De musical doen wij altijd met veel leerlingen (33 dit jaar) en we hebben daarom de musical voor 40 personen genomen. Omdat we dit jaar zo’n enthousiaste groep 8 hebben die allemaal wilt acteren hebben we zelfs met 40 rollen te ‘weinig’ tekst (ze willen allemaal zo vaak mogelijk wat zeggen). Na de audities en het uitdelen van de rollen was dan ook niet iedereen tevreden, maar inmiddels zijn we vol aan het oefenen en bevalt het iedereen. We laten gewoon alle 33 leerlingen bij elk liedje op het podium staan, zodat ze vaak te zien zijn voor ouders.

CBS Eben Haëzer, Oosterzee
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Een musical die (ook) erg geschikt is voor kleinere groepen. Wij hebben de musical met 13 leerlingen gespeeld: prima te doen!

OBS Commissaris Gaarlandt Nijeveen
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Het is een erg leuke musical met leuke (kleine en middelgrote) rollen, afwisselende eigentijdse liedjes en een leuke interactieve quiz. Iedereen was enthousiast!

OBS KlimOp – Zwaag
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Deze musical is helemaal van deze tijd met een knipoog naar oudere tv-programma’s. Leuk uitgangspunt om met de kinderen eens te bekijken wat hun ouders vroeger op de tv bekeken.
De liedjes slaan enorm aan, zowel qua tekst als mogelijkheden. Doordat Muzikantine al ideeën op dans en meerstemmigheid hebben gegeven, is het goed in te schatten wat bij jouw groep past. Wat de kinderen ook mooi vonden was, dat de liedjes niet zo hoog ingezongen zijn. Een aantal jongens heeft reeds de baard in de keel, maar kon toch gemakkelijk meedoen. Dit stimuleert.
Als leerkracht vind ik het fijn dat het uitgeschreven is op het aantal kinderen dat ik heb, zodat ik er qua ontwerpen niet veel werk aan heb en me helemaal op het spel kon concentreren.
Het digitale karakter dmv quiz met de smartphone is helemaal van deze tijd en leuk om in te zetten.
Wij voeren de musical 17 juli op, maar zijn er helemaal klaar voor. Nog ff de puntjes op de i en knallen.

Wij zijn benieuwd naar de musical van 2019, maar eerst Wie heeft de Rol!

IKC Wereldwijs Hoofddorp
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Ik vind de muziek erg goed gedaan. Mooie melodieën en leuk om te zingen. Fijn dat er dansinstructies worden gegeven. De verhaallijn is wat minder. Het is jammer dat er weinig echte humor in zit en sommige teksten zijn erg lang. De kinderen vonden de musical van vorig jaar leuker om te doen (de helft van de klas heeft vorig jaar ook mee mogen spelen). Het decor is lekker simpel. Fijn!

Martinusschool Twello
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

t.o.v. andere musicals die we van jullie hebben gespeeld, vinden mijn collega en ik deze musical wat statiger. Podium op, podium af. Weinig kinderen tegelijkertijd op het podium.
Verder leuke woordspelingen e.d. en humor.
Groet Munda

CBS Korenmaat – Scherpenzeel
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Wat een geweldige musical! Goede grappen, aanstekelijke liedjes en de lengte is precies goed! Wij doen de maatwerk versie voor 39 spelers, dat is ideaal! De kinderen zijn helemaal blij met hun eigen versie van Wie is de mol 😉

C.van Leeuwenschool – Eerbeek
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

De kinderen vinden het nog steeds leuk om te oefenen. Leuke dansjes en liedjes. Goed via de app aan te leren. 1 decor, wat ook fijn is. Goed te doen met een klas van 31 leerlingen. Kortom: een geweldige musical.

pcb Het Koggeschip
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

De liedjes zijn prachtig en ook up-to-date (met rap, een hit in onze klas!) Het is fijn dat er bij een aantal liedjes ook een choreografie is, dat maakt het gemakkelijker voor mij als leerkracht. Ik zou dat wel bij elk liedje willen!
Fijn dat het tekstboek op maat is. Ik vind wel dat enkele rollen wel héél erg klein zijn; de kinderen vinden dat ook jammer. Ik heb ze een extra taak gegeven tijdens de uitvoering.
Verder is geen duidelijke hoofdrol, wat bij het verdelen van de rollen wel fijn was omdat er andere jaren vaak teveel kinderen dezelfde rol wilden.

Een leuke, luchtige musical.

De Zuidstroom
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Een fantastische musical die de kinderen laat stralen! Geweldige liedjes, en voor elk kind een passende rol!

St. Franciscusschool Nunspeet
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Met veel plezier wordt er gewerkt aan de musical. De liedjes slaan aan en er zijn voldoende mogelijkheden.
De personages zijn leuk om na te spelen.
Fijn dat je voor een musical kunt kiezen met het aantal rollen zoveel als het aantal kinderen, dat scheelt een hoop werk.
Het digitale stukje (quiz) hebben wij aangepast zodat het voor ons makkelijker toepasbaar was.
Mijn eerste musical als groep 8 juf en ik weet zeker dat het een daverend succes wordt!

Otterkolken – Heemskerk
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Dit is de eerste musical waarmee ik heb gewerkt en ik ben ontzettend enthousiast. ‘Wie heeft de rol’ bevat een erg duidelijke opbouw, humor en biedt veel gemakken bijv. via de app. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe musical, wie weet voor volgend jaar!

De Biëncorf
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

Een hele leuke en complete musical. Leuke liedjes, leuke grapjes. Heel duidelijke instructies!
Scheelt heel veel tijd voor de leerkrachten en dat is zeer prettig!

De Berensprong – Herkenbosch
Wie heeft de rol
27 juni 2018
    

We moeten de musical nog opvoeren, maar het is nu al fantastisch! De liedjes zijn geweldig, de muziek spreekt de kinderen erg aan en ze blijven enthousiast zingen. Naast de zeer uitgebreide rollen is er nog veel extra ruimte om zelf aan te vullen qua styling ed. Ik had alleen moeite om de digitale liedjes op een stick te zetten voor in de muziekinstallatie, het was handiger als dit mp3 formaat was geweest.

Montessorischool De Petteflet
Wie heeft de rol
26 juni 2018
    

Wat een ontzettend leuke musical. De kinderen waren meteen erg enthousiast. We waren bang dat er voor een groep van 9 leerlingen geen leuke of haalbare musical zou zijn, dus we waren erg blij met deze op maat gemaakte musical.
Bedankt voor een fantastisch feest!

Basisschool de Madelief – Arnhem
Wie heeft de rol
26 juni 2018
    

De musical Wie heeft de rol heeft voor mij heel veel bekende zinnen en manieren van doen. Voor veel kinderen helaas niet, omdat zij ‘Wie is de mol’ niet keken. Hopelijk gaan de ouders deze dingen ook herkennen.
Het interactieve gedeelte is even puzzelen in het begin, maar een hele leuke toevoeging om ouders te betrekken in de musical. Dit was ook één van de redenen (en het feit dat er maar weinig decor nodig is), waarom ik voor deze musical heb gekozen.
Wat ik zeer fijn vindt aan de manier waarop de muzikantine werkt, is dat het script op maat gemaakt kan worden voor de groep. Het is kant en klaar, ready to go. Het neemt de leerkracht zoveel tijd uit handen. Wat ook zeer prettig is, is dat er staat beschreven hoe het decor er uit moet komen te zien. Dat maakt het eenvoudiger om een decor te bouwen.
Wat ik handig zou vinden, is dat er een pagina in het script is, waar alle benodigdheden te vinden zijn, die gebruikt moeten worden in de musical. Zo lees je, wanneer je aan het spelen bent, dat Kate een vel papier en een stift nodig heeft. Stel dat dat op één pagina zou staan, zou dat makkelijker verzamelen zijn.
Ik ben heel blij dat wij dit jaar een musical hebben besteld bij muzikante. Ik zou het volgend jaar net weer zo doen.

Vrijburg – Uitgeest
Wie heeft de rol
26 juni 2018
    

was een top ervaring en ik had veel plezier met het spelen van sandy