MINDV*KANTIE

V8 – 40 spelers
V± 60 – 70 minuten (afhankelijk van aantal spelers)
V9 liedjes, keuze uit 3 eindliederen (lach, traan of allebei)
VIngesproken app, bespaar tijd, oefen hoe je de tekst zegt
VMet illusies van Victor Mids!

MINDV*KANTIE

V   8 – 40 spelers
V   ± 60 – 70 minuten
        (afhankelijk van aantal spelers)
V   9 liedjes, keuze uit 3 eindliederen
        (lach, traan of allebei)
V   Ingesproken app, bespaar tijd,
        oefen hoe je de tekst zegt
V   Met illusies van Victor Mids!

MINDV*KANTIE

V   8 – 40 spelers
V   ± 60 – 70 minuten (afhankelijk van aantal spelers)
V   9 liedjes, keuze uit 3 eindliederen (lach, traan of allebei)
V   Ingesproken app, bespaar tijd, oefen hoe je de tekst zegt
V   Met illusies van Victor Mids!

De App

Naast de gratis app met al het materiaal is er ook nu weer een luxe versie van de app. Laat iedereen zelfstandig de emotie en intonatie van de tekst oefenen met het ingesproken script. Bespaar veel tijd!

  • Beluister het script
  • Mogelijkheid om meerdere rollen aan/uit te zetten! Zo kun je ook met een groepje oefenen.
  • Start vanaf elke plek in een scène
  • Nu nóg uitgebreider en makkelijker!

App voor het Digibord

Gezamenlijk het (ingesproken) script, de liedjes en de dans oefenen! Speciaal voor het Digibord, Chromebooks en andere computers in de klas of thuis.
Probeer het nu!

Open Mindvakantie webapp

Korte inhoud

Als de beroemde illusionist Hermanus Hoedoetiedat tijdens zijn laatste show plotseling ècht verdwijnt, is iedereen met stomheid geslagen. Niemand weet waar hij is gebleven en zelfs de politie zendt een speciaal politiebericht uit om Hermanus te zoeken.

Ondertussen komen er op het Kasteel Brederode allemaal gasten aan, zoals het gekke stel Weiland of de bange Ada met haar Henk. Maar ook Sammy en Tommy zijn van de partij. Tommy is gek van trucjes en die doet hij dan ook ongeveer de hele dag. Alleen…, je raadt het al: ze mislukken altijd! 

Als er plotseling allemaal rare dingen gebeuren, breekt er paniek uit op het kasteel. Want hoe zou jij het vinden als alle ramen en deuren ineens op slot gaan, of als je merkt dat de persoon op het schilderij van houding verandert? En dan hebben we het nog niet eens over de geheime deur in de boekenkast waar je ongemerkt door kunt verdwijnen. Of wat denk je van de controlekamer waar alles en iedereen met geheime camera’s in de gaten wordt gehouden?!

Gelukkig komen de gasten er via verschillende aanwijzingen uiteindelijk achter waarom ze precies op het kasteel aanwezig zijn en komt alles meer dan goed in een verrassende ontknoping.

Mindv*kantie is een fantastische musical vol humor, spanning, illusies en leuke typetjes. Het verhaal, de pakkende liedjes en de interactie met het publiek zullen bij iedereen een onvergetelijke illusie achterlaten!

VEén decor, snel door naar de volgende scène.
VScript op maat,
nooit meer aanpassen, maar het kan wel! (PDF & Word)
VGratis app,
om zelfstandig alles te oefenen op je smartphone.
VDans- en meezingvideo’s, om te oefenen op de leerlingpagina.
VKaraoke / -met zang,
met onze kanjers zacht op de achtergrond (40%).

Opties

VApp deluxe, bespaar meer tijd en oefen met het ingesproken script.
VMaatwerk tekstboekjes, iedereen een mooi, gedrukt boekje.
VExtra CD’s

Leerlingpagina

met alle meezingvideo’s, dansvideo’s, spelletjes, tips & tricks en veel meer…

Victor Mids verbaast iedereen met zijn illusies en is bekend van het populaire TV programma Mindf*ck. Voor Muzikantine heeft hij deze twee illusies opgenomen en toestemming gegeven om de illusies uit zijn boeken te gebruiken in de musical Mindv*kantie.

Ga voor meer illusies en de boeken

Naar de Mindf*ck website

Het maatwerk script

Lees hier een deel van het script. Voor iedereen een script voor het exacte aantal leerlingen in je groep, 32 scripts beschikbaar! Bespaar veel tijd, nooit meer zelf aanpassen! (Maar het kan natuurlijk wel)

Meer over Maatwerk…

De liedjes

Gezongen door: Anne, DuRF (Duènde, Robin, Fleur) en Willemijn

Theo Thijssenschool – Amsterdam

In jaren niet zo’n leuke musical gedaan. Ontzettend goed ontvangen door collega’s en ouders. Liedjes modern en divers. Fijn dat de rollen aangepast kunnen worden naar het aantal leerlingen. Ook heel fijn is dat het decor vrij simpel gehouden kan worden. Alles digitaal, liedjes, uitnodigingen en meer, zelfs voorbeelden van dansjes (beter goed gejat, dan slecht bedacht) op youtube en dan nog als laatst, niet al te veel attributen nodig. Het was een groot feest om deze musical te oefenen. Dank!

Pepijn vd Velden

BBS Antonius – Heusden

Door de app win je enorm veel tijd bij het voorbereiden van de musical. De kinderen kunnen thuis alles oefenen en worden daardoor ook erg enthousiast.

Famke Wismans

OBS De Eendracht – Mijdrecht

Wat een Musical…! Waanzinnig succes en op dit moment rest mij nog een groot schilderij wat ik heb gemaakt van het logo…het opgerolde stuk touw in de vorm van een loep…ik heb het achterin de klas gezet en kijk er dagelijks naar. Onvergetelijk en werken met jullie complete pakketten is zeker voor herhaling vatbaar!

José Uithol-Bakker

Lees meer ervaringen…

Ervaringen van anderen

De Helix
Mindv*kantie
1 september 2021
    

Het was een enorm leuke musical! Het was fijn dat het decor niet verschilde, waardoor je niet veel op- en afbouwtijd hebt. Alles is heel duidelijk beschreven! Ook erg fijn dat de truc van Tommy later nog eens gemaild werd, deze was niet heel duidelijk.
De truc van Hermanus was wel moeilijk, vond mijn leerling. Deze hebben we dan ook uiteindelijk vervangen voor een andere truc.

‘t prisma
Mindv*kantie
31 augustus 2021
    

Een woord: fantastisch!! leuke inhoud, bij ons een perfecte vertolking. Daarnaast een zeer prettig contact gehad met Michel, korte lijntjes met elkaar.

Gabrielschool Harnaschpolder Delft
Mindv*kantie
24 augustus 2021
    

Ik vind het heel prettig om muziek met 40% zang te gebruiken. De app voor de kinderen is fantastisch. De dans voorstellen zijn handig en geven je inspiratie. Rollen kunnen vrouwelijk en mannelijk zijn. En ik had af en toe een vraag, daar werd adequaat op gereageerd.

IKC Pius X – Bemmel
Mindv*kantie
23 augustus 2021
    

Wat een beleving, interactief met het publiek, liedjes met meerdere dans- en zangmogelijkheden en een grappig en spannend verhaal. Een topmusical!

Pluspunt – Oud- Beijerland
Mindv*kantie
23 augustus 2021
    

Super leuke, gezellige, humoristische musical. De liedjes en de dansjes vielen erg in de smaak.

Oranjeschool Den Haag
Mindv*kantie
22 augustus 2021
    

Prima musical met een leuke knipoog naar het televisieprogramma van Victor Mids.
Musical is zee geschikt om in te studeren met grote groepen.

IKC Wereldwijs, Hoofddorp
Mindv*kantie
19 augustus 2021
    

Het was met een kleine groep heel erg fijn dat de musical naar aantal leerlingen aangepast kon worden. Vrijwel elke rol was te spelen voor zowel jongens als meisjes. Het oefenen en opvoeren was een groot feest!

IKC de Meenthe
Mindv*kantie
18 augustus 2021
    

Even zoeken qua opstelling.

Fijn dat er geen ingewikkelde decorwisselingen zijn.

Leuke rollen!

Ieder kwam aan zijn/haar trekken.

Aanvullingen tussendoor: jammer dat dat nodig was. Liever vooraf al dit soort dingen gecheckt en verwerkt.

OBS DE Wissel
Mindv*kantie
17 augustus 2021
    

met veel plezier gewerkt aan deze musical. Het verhaal vond ik wat minder sterk en ook niet zo mijn ding, maar de kinderen kozen deze musical en dat is het belangrijkst. Goede muziek en liedjes! Mooi dat de rollen aangepast worden aan het aantal kinderen.

De Kraanvogel in Almere
Mindv*kantie
16 augustus 2021
    

De musical op zich was leuk, maar het decor en vooral de geheime deur waren lastig. Uiteindelijk is het wel gelukt. Vooral omdat we de controlekamer losgekoppeld hebben van het podium. Ouders en kinderen waren tevreden over de uitvoering. Vooral de tweede uitvoering was geweldig.
Toch mag er wat mij betreft wat meer humor in. Woordgrapjes doen het vaak erg goed, vooral bij de ouders.

Obs de Kubus Almelo
Mindv*kantie
10 augustus 2021
    

Wat een ongelooflijk leuke musical! Leuk verhaal, actuele personages, supermooie muziek en duidelijk opbouw. Makkelijk aan te passen naar het aantal leerlingen in de klas. We hebben de musical in een muziekkoepel bij ons in Almelo opgevoerd, waardoor de prachtige liedjes door de akoestiek nóg beter tot zijn recht kwamen, het was een groot succes! En dat ondanks Corona!

Montessori IKC de Groene Ring
Mindv*kantie
31 juli 2021
    

Prima script. Beetje rommelig verloop met foutjes en mailtjes achteraf. Liedjes zijn leuk en afwisselend. Dansjes geven mogelijkheid tot voorbereiden en uiteindelijk eigen invulling.

de Ontmoeting – Capelle aan den IJssel
Mindv*kantie
27 juli 2021
    

Ik vond het script (voor 19 personen) erg onduidelijk. Wij moesten het als klas een paar keer spelen voordat we duidelijk hadden wat nu eigenlijk de clue van het verhaal was. De grappen vond ik middelmatig.

De liedjes waren wel erg leuk en makkelijk mee te zingen. De dansjes werden goed ontvangen en waren ook makkelijk aan te leren.

Lodijke Bergen op Zoom
Mindv*kantie
27 juli 2021
    

Het verhaal van Mindvakantie was zwak. Het plot was nog maar goed en wel begonnen, de karakters waren net voorgesteld of het was al weer klaar.
Grappen zijn slecht verwoord, personages kwamen slecht uit de verf.
Het positieve aan Mindvakantie waren de liedjes met hun gemakkelijk toe te passen tegenstemmigheid.

PCB de Pelikaan
Mindv*kantie
26 juli 2021
    

Leuke liedjes, duidelijke instructies en fijn dat de musical kan worden aangepast aan het aantal kinderen dat in de groep zit. Het decor was wat ingewikkeld, maar dit is uiteindelijk gelukt. Wij, de ouders en de kinderen hebben genoten!

Simon Havingaschool
Mindv*kantie
26 juli 2021
    

Leuk script, voldoende leuke pakkende liedjes. Veel mogelijkheden voor eigen inbreng. Rollen voor variabel aantal kinderen.

Basisschool Bernadette
Mindv*kantie
25 juli 2021
    

Makkelijke musicals om in te studeren voor de kinderen, leuke teksten (soms mogen er wat meer grapjes in), maar vooral heel tof!
Mega veel complimenten van ouders gekregen dat de musical geslaagd was. Kinderen zelf vonden de musical leuk om op te voeren.

De Bogen Harderwijk
Mindv*kantie
24 juli 2021
    

Positief : leuke liedjes. Geen decor wisseling nodig. Musical op maat geleverd en de app voor de kinderen.
Minder : de teksten vond ik niet echt pakkend en te weinig uitdagende typetjes.

OBS Heidepolle
Mindv*kantie
24 juli 2021
    

Praktisch. Voor iedereen goed te gebruiken en erg leuk verhaal!

Paulusburcht – castricum
Mindv*kantie
24 juli 2021
    

Fijne communicatie. Dubbel rollen mogelijk (tip zou zijn: noteer aantal rolbeurten en dubbelrol mogelijkheden.)
Zat goed in elkaar. Fijne combinatie van lied/toneel.

Het Klimduin-Groet
Mindv*kantie
24 juli 2021
    

Wat was het een super leuke musical! Super fijn dat het op maat gemaakt werd voor het aantal leerlingen. De kinderen uit mijn groep waren ook erg enthousiast. Heel handig waren de dansfilmpjes, app. En wat zijn de liedjes enorm tof! Echt een aanrader deze musical!!!

De Dorendal, Doorwerth
Mindv*kantie
24 juli 2021
    

Leuke musical, veelal gelijkwaardige rollen. Leuke liedjes! De ontknoping van de musical is enigszins “deus ex machina”, maar de kinderen hebben daar geen last van. Ouders en leerkrachten waren zeer enthousiast over de opvoering.

Borgloschool Deventer
Mindv*kantie
24 juli 2021
    

Alles uitgewerkt, snelle ondersteuning via de mail. Goed te volgen verhaallijn. De app was echt een uitkomst!

De Bangert
Mindv*kantie
24 juli 2021
    

Een heel vrolijke musical met erg leuke liedjes. Een mooie mix van grote en kleine rollen. Fijn dat de kinderen thuis konden oefenen met de app. En ook fijn dat het 1 decor was.
De kinderen, mijn collega en ik hebben erg genoten, niet alleen van de uitvoering (want dat is met elke musical wel zo) maar vooral ook met het oefenen: dekinderen bleven steeds erg betrokken.

Kbs de Spoorzoeker
Mindv*kantie
24 juli 2021
    

Fijne ervaring. Materialen waren op orde. Aangepast aan het aantal spelers

Kaleidoscoop Schiedam
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Super leuke musical! Zeker fijn dat er een app bij zat!

Ludgerusschool Soest
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Wederom een erg leuke musical, leuke liedjes die voor de kinderen makkelijk zijn in te oefenen. Slotlied had wat ons betreft nog wat meer uit mogen springen.
Door coronamaatregelen en twee groepen 8 de musical in een eerste en tweede bedrijf moeten verdelen, iedere groep een eigen bedrijf. Muzikantine heeft hier volop in meegewerkt en meegedacht. Dank hiervoor.

IKC de Rietzee
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Een musical op het aantal leerlingen is heel fijn! Door omstandigheden hebben we twee rollen moeten schrappen, wat zelf eenvoudig konden doen. De app is fantastisch en motiveert leerlingen.

Sommige liedjes mochten een toontje lager, maar dat geldt voor deze musical minder dan andere musicals die ik gedaan heb.

Als groep 8 volgend jaar weer voor een musical kiest als afscheid, weet ik dat ik bij de Muzikantine kijk!

Gbs de Reflector
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Super tof! Net als vorige jaren, hippe liedjes, goed verhaal en alles voor de leerkracht om goed te oefenen met de leerlingen.

Bargerpaske Winterswijk
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

De kinderen uit mijn groep hebben met meerderheid van stemmen voor Mindvakantie gekozen en ze hebben met veel energie en enthousiasme gespeeld.

De Caegh- Obdam
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Wij hadden met onze beide groepen 8 samen deze musical gedaan, dus met 43 leerlingen. Er waren veel kinderen die een grote rol wilden, maar hier waren er maar een paar van. Het verhaal was heel leuk, maar niet in één keer duidelijk. De trucs waren ook best lastig, gelukkig kregen we later nog een instructie filmpje. Fijn dat alle rollen zowel voor jongens als meisjes waren en leuke liedjes! Leuk dat er ook rap in zat en meerdere opties voor het eindlied. Als tip is het misschien fijn als er een schets van het decor bij zit, dit was nu best even puzzelen.

De communicatie met jullie was trouwens super!

Hoop dat jullie hier iets mee kunnen en succes volgend jaar!

Groetjes,
Kim ursem

BBS Antonius
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Kant-en-klaar pakket! Laagdrempelig, makkelijk in gebruik.
App voor leerlingen is echt een meerwaarde. Thuis oefenen wordt zo erg gemakkelijk.
Snel contact bij vragen/problemen.

Ik vond de verhaallijn dit jaar minder sterk dan het vorige jaar. Minder grappen en een moeilijker verhaallijn.

Koningin Wilhelminaschool
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

De kinderen en leerkrachten vonden het erg leuk om de musical in te studeren. De verhaallijn was heel leuk en de liedjes sloegen goed aan. Ook fijn is het dat er bij een aantal liedjes dansvideo’s bij waren.

Voordeldonk – Asten
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Aanrader. Goede indeling op grootte van de rollen, zodat het verdelen makkelijk is. Liedjes waren gevarieerd en makkelijk te leren.

Jeroen Bosch
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Er zaten fouten in de liedjes/teksten i.v.m. mannelijke of vrouwelijke rollen. Die zijn later recht gezet, maar dan hebben ze het al aangeleerd.
De plot van het verhaal was vrij onduidelijk.
Voordeel was dat het een van de weinige musicals was van 40 rollen, zodat we er maar 4 rollen bij hoefden te schrijven. Liedjes met solo’s waren voornamelijk rapnummers, die wat makkelijker te zingen zijn voor de kinderen.
Musical is geschreven om op een echt toneel op te voeren, maar dit was bij ons niet de realiteit: we hebben hem in de gymzaal gespeeld en opgenomen op video.
De goocheltrucs waren daardoor ook niet allemaal uitvoerbaar en ook de wisselingen in het decor (1e-2e scene en omwisseling portret) niet uitvoerbaar.
Door de corona-beperkingen leverde het een hoop extra-werk op (o.a. geschikt maken gymzaal voor opnames).

Crijnsschool
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Ontzettend leuke en grappige musical. Muziek/liedjes zijn erg goed! (Soms iets te goed als je niet super muzikaal bent) Heel fijn dat je een script op maat kan bestellen (aantal spelers). Musical zeer geschikt voor grote groepen!

Bij vragen zijn de makers altijd te bereiken voor hulp en zorgen altijd voor eventuele oplossingen.

Het Kompas – Alkmaar
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Goed verhaal dat boeiend bleef, superleuke liedjes, veel humor, kinderen konden zich helemaal uitleven in hun rol. Fijn dat je de musical passend kon laten maken voor het aantal kinderen in de klas. Mooi overzicht over in in welke scène speelt, verdeling van de grote, middelgrote en kleine rollen. Het toevoegen van een attributenlijst zou nog heel fijn zijn geweest.

Het kompas
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Leuke musical leuke liedjes. Mogelijk is het nog leuk om.een idee voor een decor aan te leveren. Dansjes waren goed aan te leren.

Openbare Basisschool De Bothoven Freinetbasisschool
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Zeer afwisselend, fijn dat het aantal rollen is aangepast aan het aantal leerlingen

Merlin basisschool
Mindv*kantie
23 juli 2021
    

Het was een leuke musical, met geweldige liedjes. Het decor werd door ons snel bedacht en ook het veranderende schilderij van Hermanus. Ik vond het fijn dat we de mogelijkheid hebben bij de Muzikantine de musical op maat te maken. De inhoud van de musical was even uitzoeken wat er nou precies bedoeld werd met het mysterieuze kasteel. De kinderen hebben het doorgaans eerder door dan de volwassenen. Het was af en toe wel wat statisch, omdat de gasten steeds opkomen en met elkaar praten.

Obs de Romte Dronrijp
Mindv*kantie
22 juli 2021
    

Hele leuke musical. De kinderen waren direct enthousiast. Ook met een kleinere groep prima te spelen en te organiseren. Website en app ondersteunen goed en helpen waar nodig bij het bedenken van bijvoorbeeld het decor!

De LinQ – Nieuw-Vennep
Mindv*kantie
19 juli 2021
    

Met twee groepen hebben we deze musical helemaal op maat kunnen uitvoeren. Zelfs tussendoor het aantal leerlingen kunnen wijzigen. Super fijne klantenservice en zeer snelle reactiesnelheid!

De Kopermolen
Mindv*kantie
19 juli 2021
    

Bij ons in groep 8 kiezen de kinderen democratisch de musical uit.
Eerst moest ik wennen aan (weer) een musical met de familie Weiland. Afgelopen schooljaar hadden we immer Diamantroof, waar zij ook een rol in speelden.
Maar gaandeweg het oefenen en het vorm krijgen van de musical maakten de kinderen er helemaal hun eigen ding van.
Contact met jullie was erg prettig en jullie dachten aan verschillende kanten fijn mee.
Ook de bereikbaarheid is prima.
Wat een mooie tip is; zorg voor een afgeschermd deel op de website waar je als leerkracht bij alle spullen kunt. Bijvoorbeeld alleen met een code te bereiken. Nu moest ik de bestanden eerst downloaden, ze in teams zetten in een juiste map. En die moest ik steeds eerst openen om te kunnen oefenen. Dat kan makkelijker denk ik.

CBS de Noordkaap
Mindv*kantie
19 juli 2021
    

Heel fijn dat de musical te bestellen is voor het aantal leerlingen in de klas, dit scheelt een hoop tijd om het nog passend te moeten maken.

Leuke liedjes en fijn dat er per personage wordt beschreven hoe deze er ongeveer uit kan zien.

De Dobbelsteen, Sevenum
Mindv*kantie
19 juli 2021
    

Niet te lange musical met scherpe actuele raakvlakken (privacy-issue in lied Ben ik in beeld, BN’ers persifleren als de Weilandjes, de term ‘mindfuck’…)

Liedjes zijn erg gevarieerd qua stijl, fris gearrangeerd en eigentijds. Kinderen zijn dol enthousiast!

Ik zou ‘zeer tevreden’ zijn als de humor wat meer naar voren kwam in de tekst, kinderen voelen de grappen niet optimaal… verschillende grappen moesten we ‘uitleggen’ om ze met goede intonatie en mimiek gespeeld te krijgen.

IKC De Garve – Wichmond
Mindv*kantie
17 juli 2021
    

Ik vond het een erg leuke musical. De liedjes waren zowel qua tekst als melodie goed en ik vond de optie sommige stukken tweestemmig te kunnen zingen super. Fijn ook met de dansfilmpjes en de app. Zowel de kinderen als de ouders waren enthousiast. Met als ster van de show Martin Weiland. Geweldig gewoon!

Wereldkidz Triangel – Maarssen
Mindv*kantie
17 juli 2021
    

leuke liedjes die je vlot kan meezingen
origineel verhaal (geheime gang/escaperoom achtig)
muzikantine: top service en fijn contact
fijn materiaal om mee te werken (musicalpakket, app en leerlingpagina zijn super compleet)

zo leuk dat we deze komend jaar hoogstwaarschijnlijk weer gaan opvoeren

Stokkum – Markelo
Mindv*kantie
17 juli 2021
    

Laten schrijven voor 12 leerlingen.
Duidelijk
Humor
Korte musical
1 decor
Ideaal om in te oefenen , alles duidelijk
Genoten !!

Reactie ouders
https://www.stokkum.info/nieuws/spetterende-afscheidsweek-groep-8/#.YO3swo5w1rg.facebook

bs. Zeilberg – Deurne
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Leuk plot, leuke rollen, voor ieder wat wils. Vlotte liedjes.
Decor zonder veel extra uitdagingen.

Kindcentrum de Wel – Nijeveen
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Super leuke musical!
Materiaal was prima, oefenen ging goed!
Kinderen waren enthousiast.

Beatrixschool – Wolfheze
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Het is een levendige musical met een duidelijke verhaallijn. Ook de linkjes naar Chateau Meiland en Mindfuck waren zeer leuk.
Het is een musical die we met een klein aantal groep achters konden spelen waardoor het ook zeker geschikt is voor een kleine school met weinig schoolverlaters.
Complimenten voor de opzet en ook voor de aanvullingen die later nog eens gemaild is.
Ik kan jullie de link van onze uitvoering sturen , als jullie dat willen.
Groet
Wilko (LKR groep 7/8)

CBS De Lichtstraal – Westkapelle
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

In maart hebben de kinderen en ik een musical gekozen uit vijf verschillende. We waren het unaniem over eens: het wordt Mindv*kantie ! Het waren vooral de liedjes (muziek en tekst) die ons aanspraken; ook de trailer, het thema (kasteel) en de korte inhoud vonden we leuk. Meteen het hele musicalpakket besteld en een paar dagen later samen de tekst (het verhaal) gelezen. Toen werd ons eerste enthousiasme wat getemperd, zelfs zo dat ik besloot een geheel eigen musical te schrijven met als titel ‘OP SLOT 20 21’. Op twee liedjes na heb ik de liedjes van Mindv*kantie gebruikt. Voor het eerste lied heb ik een nieuwe tekst bedacht. ‘Kasteel Virtueel’, hoewel een prachtig lied, heb ik niet gebruikt.
Mijn verhaal speelt zich ook af op een kasteel, Slot Droevestein, en ook Droevstein gaat op slot. ‘Op slot’ is ook een prachtig lied, dat de kinderen uit volle borst zingen.
De gasten, waaronder de Weilandjes, proberen het slot te ontvluchten. Maar in plaats van dat ze weer vrij zijn, belanden ze in de Middeleeuwen, het jaar 1415, in hetzelfde kasteel? De sfeer in Slot Blijstein is heel anders dan in Slot Droevestein. De mysterieuze strenge dame van het schilderij, Miss Gien, een personage in de musical, blijkt nu de aardige gezellige koningin van het kasteel te zijn, Queen Gien. Uiteindelijk hebben de gasten getoond dat ze de vrijheid weer aankunnen en mogen ze het kasteel door de deur met de vaccinsleutel verlaten. We sluiten de musical af met de tranenversie van het lied ‘ ‘t Is voorbij’ en als toegift de feestversie van het lied.
De musical werd gisteren goed ontvangen door de 50 aanwezigen. Vanavond spelen we het nogmaals.

De Meent – Maarn
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Een leuke musical, fijn dat er pakketten op maat geboden worden.
Jammer dat er wel groot verschil is tussen de grote en kleine rollen.
Wij misten bij de muziekfragmenten een intro muziekje (mix van alle nummers) om bij ontvangst van ouders te laten horen.
Dansjes bij de nummers soms wel erg veel ingewikkelde passen voor met name kids die niet zo gewend zijn te dansen. (Uiteraard een eigen draai aan gegeven)

Contact met jullie was prima en snel!

OBS de Octopus – Zwolle
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

We hebben afgelopen jaar Mindv*kantie gepresenteerd, ouders vonden de musical fantastisch. Er lag meer dan genoeg ruimte om tussen het script door stukken toe te voegen of om het eigen te maken. Kortom voor ons een succes:)

O.B.S. de Gezellehoek – Roosendaal
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Erg leuke musical met veel variatie en goed in te studeren. Prima liedjes die passen in de tijdsgeest.

Paschalis – Den Haag
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Onze klas heeft na een voorselectie van mij deze musical uitgekozen. Ik denk dat ook de trailer hierbij een rol heeft gespeeld.
Mijn persoonlijke mening: ik wilde niet een ‘hysterische’ musical en vond in deze een goede mix van inhoud, verhaal lijn en leuke liedjes.
De rap en de solo zijn hierin ook zeer goed bevallen.
Kortom. ben enthousiast over deze musical.
Vrgr, Ruud.

Sterrenschool – Apeldoorn
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Wij vonden de musical erg leuk!
Vooral de liedjes en bijpassende dansjes waren helemaal goed.
Ook de solo’s waren op deze manier heel goed in te passen. (Niet te veel vast aan een rol maar zelf te kiezen)

Verhaal was simpel en daardoor begrijpelijk maar ook leuk en grappige stukjes erin.

De kleine rollen waren in sommige gevallen nog best groot. Er miste een écht kleine rol.

Twee rollen hadden dezelfde naam, dat was verwarrend. (2x Lucas)

St Martinusschool – Millingen
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Hele leuke musical met veel liedjes, 1 decor en een fijne begeleiding vanuit Muzikantine.
Tip: maak het intro van de liedjes wat langer zodat de kinderen meer tijd hebben om voordat het zingen start op het podium te komen.

CBS De Waterhof – Delft
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

De liedjes waren vrij moeilijk, ik had een hele kleine groep (6 leerlingen groep 8, aangevuld met 2 van groep 7). Dan zijn het lastige liedjes om goed te kunnen zingen.
Het verhaal is verder prima en leuk.

Eerste Westlandse Montessorischool – Monster
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Het was allemaal duidelijk, goed te zingen liedjes en een leuk verhaal. De filmpjes met de dansen zijn fijn en de app ook.

PCB De Horizon – Capelle aan den IJssel
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

Het verhaal was leuk, de kinderen hadden direct zin om te starten. Het duurde even voor ik alle solo’s had gecast maar dat loonde wel met de leuke liedjes. De dansvideo’s waren handig, ik kon ze met een grote groep niet allemaal op die manier gebruiken, maar het liet goed zien wat de mogelijkheden waren. Bij ‘ons kasteel’ heb ik kinderen dingen op de achtergrond laten uitbeelden. Zo vochten er wat ridders, liepen er jonkvrouwen te giechelen en kwam de minstreel met citer voorbij. Ze hebben verschrikkelijk veel lol gehad!

Obs de trampoline – Brunssum
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

De musical wat top! De kids vonden het super leuk om de typetjes na te spelen. Tussendoor kwam de muzikantine met briljante oplossingen in het script!

obs ‘t Kofschip – Zeewolde
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Het was alweer een superleuke musical. De kinderen en ouders hebben er zeer van genoten om hem te spelen en te bekijken.

De Kriekenhof – Oud-Beijerland
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Leuke, herkenbare personages, toffe liedjes en fijne dansvideo’s. Alleen het lied ‘waar ben je hebben wij vervangen met I’ll be there for you, themesong van Friends, omdat het meer de nadruk legde op de vriendschap.

OBS De Woelwaters – Ulft
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Ik had dit jaar een kleine groep (19 lln), maar er waren er veel die graag een grote(re) rol wilden. Heel fijn dat ik, na contact met Muzikantine, een script voor 23 rollen kreeg. Alle leerlingen tevreden. Leuk script en pakkende liedjes.
Ouders waren ook erg enthousiast!

Leuk dat alle rollen door zowel meiden als jongens kunnen worden gespeeld. Wij hadden bijv. Ad en Henk als echtpaar, deze waren hilarisch!

PCBS De Zonnewijzer – Houten
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Het was een fantastische musical! De grapjes, de rollen, de verhaallijn… het sloot allemaal aan bij de belevingswereld van de kinderen (en ouders). We hebben genoten!

Odbs Het Talent – Mookhoek
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Dit was mijn eerste musical als leerkracht en wat vond ik dat spannend. Vol enthousiasme zijn we aan de slag gegaan en oh wat een geweldige musical! Leuke grapjes en je zag sommige leerlingen nog net wat meer in die rol kruipen als ze de ouders hoorden lachen.
De liedjes blijven hangen. Ik zong ze soms om 3 uur ‘s nachts nog 😂.
Een ouder, die jaarlijks de musical bekijkt, zei dat dit toch wel de beste van de laatste jaren was. Goed gespeeld, maar ook de liedjes en dansjes kregen positieve feedback.
Fijn was ook het decor. Geen gehannes met wisselende delen. Alleen de kast was even een uitdaging om te maken.

Deze musical kan ik iedereen aanbevelen. Ook de nog onervaren leerkracht kan dit prima. Ik kan bijna niet wachten tot volgend jaar tot de volgende musical.

CBS ‘t Kompas – Groningen
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Goede communicatie met Muzikantine, online materialen erg geschikt voor de kinderen thuis. Audio bestanden erg goed en fijn dat er illusies en uitnodigingen bij geleverd waren. Erg leuke liedjes en leuk verhaal. Boekje vielen wel erg snel uitelkaar vanuit de nietjes in het midden; ik heb elk boekje moeten plakken. Misschien is dat een verbeterpuntje. Dankjewel!

Daltonschool de Veste – Harderwijk
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Vond de 13 spelers versie niet goed gecontroleerd en aangepast. Veel fouten en geen duidelijke opbouw. Veel aanpassingen moeten doen. Voor het betaalde geld kon dit echt beter. Wel leuke liedjes maar de eerste niet echt een knaller.

de vleugel – Nieuwegein
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Gespeeld met 27 leerlingen.
Veel plezier gehad.
De app vind ik echt fantastisch voor het leren van tekst.
Het is bij deze musical goed mogelijk om met weinig rekwisieten een prachtige voorstelling te maken.

De Vlinder – Heemskerk
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

De kinderen waren erg enthousiast over de musical. Daarom gekozen. Script niet heel duidelijk. Bijzonderheden mogen duidelijker aangegeven worden. Zelfde als de tweede stem in liedjes. Moet echt duidelijker voor een niet super goede zangmeester of juf.

St michaelschool – Hazerswoude Dorp
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Niet zo grappig en swingend als de musicals die we andere jaren hadden.

OBS Vuurvogel – Bergschenhoek
Mindv*kantie
15 juli 2021
    

Een topmusical alleen maar lof van ouders en heel tevreden leerlingen

KC De Pionier – Velserbroek
Mindv*kantie
13 juli 2021
    

Verhaal zit goed in elkaar, leuke humor, fantastische liedjes.
Veel complimenten gekregen over deze musical van collega’s en ouders.

CBS de Burcht – Heerenveen
Mindv*kantie
12 juli 2021
    

Ik ben tevreden! Het is fijn dat iedere rol als m/v te spelen is. Ook de continue aandacht voor verbeteringen is prettig. De musical speelde goed door.

Wel vond ik de scènes aan de lange kant. Veel kinderen spelen in één scène, zelf heb ik ze in kleinere stukjes opgedeeld, zodat ik die apart kon oefenen (of door ouders laten doen) met maar een aantal leerlingen.

De liedjes waren leuk. De interactie met de zaal is ook goed bedacht (al staat of valt die met de leerling die hem moet uitvoeren bleek bij de twee musicals van onze school). Hoe vaker we de musical oefenden, hoe beter de musical ging leven en de kleine grapjes beter naar boven kwamen drijven. Tijdens de eerste keren doorlezen, vallen die minder op. Maar juist door timing, mimiek, intonatie, etc. worden de grapjes leuk. Dat vond ik één van de leukste dingen aan deze musical.

Margrietschool – Ermelo
Mindv*kantie
9 juli 2021
    

We vonden het een geweldige musical met prachtige liedjes .
De instructie en de boekjes waren heel duidelijk en goed te gebruiken.
De app die de kinderen konden gebruiken was een groot succes.

Ik ben nu al benieuwd naar de Musical voor 2022

CKC Het Octaaf – Assen
Mindv*kantie
8 juli 2021
    

Wat weer een geweldige musical van Muzikantine. Heel veel plezier gehad met de leerlingen. Wij maken nu een aantal jaren gebruik van de musicals van muzikantine en wat ontzettend leuk is dat er in iedere musical een interactief deel zit met het publiek. Verder vind ik het persoonlijke contact heel fijn. Een topbedrijf met topmusicals.

obs de Vogelaar – Genemuiden
Mindv*kantie
7 juli 2021
    

Het was een leuke musical, grappig verhaal.

Wij hadden die met 13 personen. Ik had wel het idee dat het verhaal niet helemaal klopte. Maar goed de kinderen hebben genoten.

CBS de Slagkrooie
Mindv*kantie
7 juli 2021
    

Leuke musical met veel grapjes. Vooral voor ouders leuk, jongere kinderen snappen niet alle grapjes. Liedjes zijn goed te leren en ook de dialogen zijn kort en krachtig.

de Werkschuit
Mindv*kantie
6 juli 2021
    

De kinderen vonden het fantastisch. Het is leuk en goed te volgen verhaal. De liedjes zijn goed in te oefenen met de kinderen en goed te zingen.

De Twiner – Sint Jacobiparochie
Mindv*kantie
6 juli 2021
    

Fijn dat de musical voor het juiste aantal kinderen beschikbaar wordt gemaakt. De helpdesk denkt ook goed met je mee.
De tekstboekjes zijn heel duidelijk. De kinderen hebben dankbaar gebruik gemaakt van de app. De dansjes hebben ze zelf bedacht.
De liedjes zijn echt van deze tijd. Er is met heel veel plezier geoefend en de uiteindelijke voorstelling voor de ouders was een groot succes.

Burgst- Breda
Mindv*kantie
4 juli 2021
    

De App is heel mooi, en als er problemen zijn spelen jullie adequaat op in.
De kinderen vinden het een leuk verhaal.

PCBS De Rank – Rozenburg
Mindv*kantie
3 juli 2021
    

Ontzettend leuke musical. Leerlingen zijn erg enthousiast.

CBS De Springplank
Mindv*kantie
2 juli 2021
    

Pluspunten:
De app
Aantal rollen op maat
Prima liedjes

Minpunten:
Vaag verhaal
Ik mis leuke woordgrappen
De musical komt alleen tot z’n recht als de rol van Martien goed wordt gespeeld (bij ons gelukt, maar link)

Driehuisschool – Mijdrecht
Mindv*kantie
2 juli 2021
    

Leuke liedjes.
Het verhaal sprak mij niet zo aan, maar de kinderen vinden het leuk.
En daar gaat het om!

OBS Het Kompas
Mindv*kantie
2 juli 2021
    

Leuk stuk, veel humor en een duidelijke verhaallijn.
De controlekamer vonden wij moeilijk te realiseren met een wat kleiner podium waardoor die scènes wat minder lekker liepen.
Over het algemeen verder leuke rollen met een duidelijk karakter.

De Cedee – Hoorn
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Gewoon een fijne musical. Moest ff nadenken over controlekamer, salon en geheime gang omdat ons podium wat klein is. De klas vond het een te gekke musical. Leuke afwisselende liedjes.

Pius X – Haaksbergen
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Leuke musical voor 10 leerlingen. Ook nog interactie met het publiek. De app is erg handig voor de leerlingen.

De Kelderswerf – Obdam
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Een heel leuke en grappige musical. Ik was blij dat ik voor de 12 groep 8 leerlingen toch nog een leuke musical kon vinden. Ze hebben uit deze en een andere musical bijna unaniem voor deze musical gekozen.
Heel prettig dat het script geschreven is voor het aantal opgegeven kinderen.
De dansvideo´s hebben ons goed geholpen om afwisselende dansjes bij de liedjes te leren.
Het decor vinden we wel erg ingewikkeld. Jammer dat daar niet wat meer uitleg (eventueel met foto´s , tekeningen of video) bij zat.

De Witte School – Noordwijk
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Een leuke musical en vrolijke liedjes of een goede toonhoogte ingezongen dus voor alle kinderen goed mee te zingen

Openbare Basisschool De Bothoven Freinetbasisschool
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Het is een leuke, gevarieerde musical. Fijn dat de musical op het aantal leerlingen is aangepast en dat alle rollen door jongens en meisjes gespeeld kunnen worden.

OBS het Web
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Leuke musical, fijn dat het script naar het aantal lln wordt aangepast (in ons geval 11).
Wel miste ik een lijst met benodigdheden. Dit moest ik zelf uit alle scenes vissen. Ook de kleine dingen (theedoek, stapel boeken, beker met briefje etc.) zouden daar dan in kunnen staan.
Ook een plattegrond van hoe het decor eruit zou moeten zien (al is het in grove lijnen) was handig geweest.
De app erbij werkt fantastisch!

obs Sprinkels – Meppel
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Goede verhaallijn. Leuke liedjes die blijven hangen.

De Omnibus
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Uitdagende musical met uitbundige karakters.

bs Mariadonk
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Ik ben erg blij dat ik een musical voor mijn groep 8 met maar 8 kinderen heb gevonden.
Fijn dat jullie musicals op maat maken!! De musical is leuk, liedjes zijn goed te doen en het is prima mogelijk om er ook met maar 8 kinderen een leuke voorstelling van te maken.

Essesteijn
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

We hebben enorm veel plezier gehad met het instuderen van de musical. Veel gelachen en onze hersenen gebroken over hoe de illusie met het potlood nou precies moest. We zijn er zelf uitgekomen en een paar dagen later kwam jullie mail hierover. Grote hilariteit. De kinderen blijven het leuk vinden om er iedere dag mee aan de slag te gaan. Volgende week gaan we de uitvoering doen. Maandag de generale repetitie. We hebben er ontzettend veel zin in. Bedankt ook voor jullie ondersteuning en service. Die was TOP!

Prinses Irene
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Leuke liedjes en dansjes.

Nutsschool – Wassenaar
Mindv*kantie
1 juli 2021
    

Super leuke musical waarbij ook het publiek wordt betrokken.Kinderen waren zeer enthousiast.
Meerstemmige liedjes vond ik heel leuk!
Eindlied(combiversie) heel leuk!

De Vlonder – Hattem
Mindv*kantie
30 juni 2021
    

Leuke musical. Goede rolverdeling. Niet echt hoofdrollen, maar grote, middel en kleine rollen. Leuke liedjes en dansen erbij. Decor kun je net zo uitgebreid doen als je wilt. Is bij ons heel mooi geworden, met echte geheime deuren.
We gaan hem volgende week maandag en dinsdag opvoeren, ik ben benieuwd. Ze hebben er hard aan gewerkt, gaat vast erg mooi worden.
Bedankt!!

Bs De Spoorzoeker – Kerkrade
Mindv*kantie
30 juni 2021
    

Goed uitgewerkte Musical die zeer zelfstandig in te oefenen is. Kinderen waren van begin tot eind enthousiast. Leuk dat verschillende rollen gebaseerd zijn op bestaande typetjes, hierdoor zeer herkenbaar voor kinderen en ook ouders. Veel afwisseling in de liedjes, stuk voor stuk blijven ze hangen in je hoofd en dat is een goed teken.

Prins Clausschool
Mindv*kantie
29 juni 2021
    

Het decor was wat lastig, maar uiteindelijk komt er een oplossing.

Comeniusschool
Mindv*kantie
29 juni 2021
    

Het is heel fijn dat de rollen aangepast is naar het aantal spelers.

De audio is helaas niet handig. Als liedje op pauze wordt gezet moet deze opnieuw gedownload worden. Dit werkt heel onhandig.

Leuke musical. Mogen meer woordgrappen in.


Muzikantine: dat de audio werd gepauzeerd bleek te maken te hebben met dat de bestanden werden afgespeeld via Google Drive. De bestanden die Muzikantine levert zijn volgens de norm.

pcbs de Palm
Mindv*kantie
28 juni 2021
    

Waarschijnlijk komt het omdat we het met maar 8 kinderen doen, maar wij vinden niet alles even duidelijk en logisch in het verhaal. Bv de 3d brillen…De logica om dat op te doen ontgaat ons. Ook wanneer de foto er af moet staat niet beschreven, wel de 1e keer, maar niet de 2e. Nu kunnen we dat zelf ook wel oplossen hoor, maar toch.
We hebben een mooi decor gemaakt, maar ook dit is wel eens eenvoudiger geweest.
Ik zou deze musical niet meteen aanraden bij een andere kleine groep.
Gelukkig is de klas heel enthousiast en dansen ze alles vrolijk aan elkaar.

Prins Clausschool
Mindv*kantie
28 juni 2021
    

Het decor was wat lastig, maar uiteindelijk komt er een oplossing.

het Mozaïek – Zeewolde
Mindv*kantie
27 juni 2021
    

Het is een leuke musical. Kinderen zijn enthousiast.
Het was heel fijn dat jullie meerdere scripts hadden, zodat we ons eigen script makkelijker konden aanpassen.

Het was voor ons de eerste keer dat we met de Muzikantine hebben gewerkt. De jaren hiervoor was het Rep en Roer en Spotlight. Bij deze musicals waren er minder echte hoofdrollen. Je had wel wat kleinere rollen, maar niet echt grote hoofdrollen. Dit maakte het verdelen van de rollen wat makkelijker.
Bij jullie zit hier wel echt verschil in. Sommige kinderen staan echt veel op het podium en sommige bijna niet als ze geen dubbelrol hadden gekregen.
Dit jaar kozen daarom veel kinderen voor dezelfde rol, omdat ze dan veel op het podium kwamen. Het was echt even zoeken om ieder kind tot zijn recht te laten komen.

Paulusschool – Utrecht
Mindv*kantie
26 juni 2021
    

Deze super leuke musical wordt door onze groepen 8 met heel veel plezier geoefend! De grappen uit de musical zijn sterk en de karakters zijn zeer divers. Daarnaast vind ik het erg prettig dat vrijwel de gehele musical zich op één locatie afspeelt. Hierdoor hoeven we tijdens de musical niet van decor te wisselen.
Ook vind ik de uitdaging binnen de liedjes van grote toevoeging. De meerstemmigheid is een uitdaging om aan te leren, maar juist waardevol voor de muzikale ontwikkeling van kinderen.
Het enige nadeel vind ik het grote verschil in grootte van de rollen. Enkele kinderen zijn vrijwel altijd op het podium en anderen zijn soms meerdere scènes achter elkaar niet aan de beurt. Ik zou streven naar meer gelijkheid, zodat alle kinderen evenveel mogen stralen!

Het Overbos – Oostvoorne
Mindv*kantie
25 juni 2021
    

Wat een leuke musical weer van Muzikantine. Het verhaal is op maat geschreven en de liedjes zijn heerlijk. Fijn die variatie tussen opzwepend, solo’s en rap. Daarnaast is de app ook fijn om te gebruiken en de dansjes zijn ook weer leuk om te doen. Wij hebben nu al zin in de opvoering!

‘t Karregat – Eindhoven
Mindv*kantie
25 juni 2021
    

Ik vind het een geweldige musical met veel humor en leuke grappen. Ons decor is geweldig geworden.

IKC De Pijler
Mindv*kantie
25 juni 2021
    

Wat een geluk! Wij zijn één van de twee scholen die een gratis musical mochten uitkiezen. Natuurlijk zijn we voor de nieuwste gegaan, de anderen hebben we al een keer gespeeld en waren altijd een daverend succes. Ook deze musical is erg leuk. De kinderen hebben zelf een rol uitgekozen en hebben zelf al erg veel plezier om de teksten. Ook de liedjes zijn goed te doen, maar mijn groep heeft wel wat moeite met 2-stemmig. Gelukkig kan het ook prima ‘gewoon’. Zoals gewoonlijk verheug ik me erg op de echte voorstelling (met in ieder geval ouders dit keer!). Meestal spelen de kinderen nog veel beter na de eerste lach en het applaus van publiek. We hebben er zin in!
Groetjes,
leerlingen en leerkrachten groep 8
IKC De Pijler – Maasdam

Sint Josephschool – Burgerbrug
Mindv*kantie
25 juni 2021
    

Wij hebben vaker musicals van Muzikantine. Leuke musical waarin de kinderen toch nog hun creativiteit kwijt kunnen (bijvoorbeeld een eigen illusie toevoegen, hier en daar een grapje toevoegen). Fijn dat het goed aan te passen is op het aantal kinderen in de groep. Switchen jongens-meisjes rollen gaat prima. De kinderen hebben altijd wel even moeite met het wisselen van hij/zij in de tekst/liedjes. Maar na flink oefenen zit het er wel in! Blij dat we het eindlied kunnen kiezen, want niet alle versies slaan even goed aan bij de kinderen. Top! Volgend jaar weer!

Petrus Canisius – De Weere
Mindv*kantie
25 juni 2021
    

Hele leuke musical, veel grapjes en herkenbare stukjes voor kinderen. De liedjes zijn ook erg leuk.
Alleen de dansvideo’s mochten wat mij betreft wat uitgebreider (meer in stappen).
Vooral voor een leerkracht die daar zelf niet zoveel verstand van heeft, is de ondersteuning bij de dansjes altijd heel erg prettig.

De Nieuwe Weg – Poeldijk
Mindv*kantie
25 juni 2021
    

Wat een leuke musical. Het stelde ons voor uitdagingen, want ons decor had geen deuren. Nu worden ze gemaakt!
Kleine puntjes: Wie slaat Tommie neer? Er stonden twee personen genoemd. En wanneer veranderen we het schilderij naar de derde afbeelding? We hebben het natuurlijk opgelost!

We gaan het opvoeren met publiek en daar hebben we enorm zin in! De kinderen zijn erg enthousiast. De app heeft ze enorm geholpen met het leren van de teksten en ons erg goed geholpen bij de dansjes. Voor ons de eerste keer dat we met de app werkten en dat willen we in de toekomst weer!

OBS De Regenboog – Breukelen
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Leuke liedjes. De app helpt de kinderen om goed te kunnen spelen en hun tekst goed te leren.

OBS ‘t Busseltje – Eersel
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Een hele leuke musical van deze tijd.

Meester Kremerschool – Nederhorst den Berg
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Een kant en klaar pakket voor 21 spelers. Iedereen heeft een rol, niemand een dubbelrol. Heerlijk! En elke rol is tweeledig. Of je nou een jongen of een meisje wil spelen, alles kan.
De vele lagen met humor die erin zitten vind ik geweldig. Elke keer schiet ik bij sommige grapjes weer in de lach. En die Henk en Ada zijn echt mijn ultieme favoriet.

De Klaverwoid – Twisk
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Wat een fantastisch leuke musical! De download werkte zeer goed. De tekstboekjes waren makkelijk te printen en kopiëren. De rollen, heel fijn dat het precies afgestemd was op het aantal leerlingen. Leuke rollen, goede typetjes en leuke grapjes in de teksten. Fijn dat er voor alle leerlingen zo’n duidelijke omschrijving bij hun rol stond, ook qua kleding. De liedjes zijn erg leuk, verschillend en aantrekkelijk om naar te luisteren.
En de dansvideo’s -> TOP! Zo fijn dat er bij elk liedje een suggestie is en dat de dans omschreven staat in het boekje. Tip hierbij is om de dansvideo vooral te filmen zodat je het helemaal goed kunt zien. Nu werd er af en toe ingezoomd waardoor je het voetenwerk miste.
Leuk dat in de app de kinderen hun tekst goed konden oefenen. De app werkte niet altijd goed hoorde ik terug van kinderen.

Voor het eerst een musical besteld bij Muzikantine maar echt heeel tevreden. Bedankt!

De Elsenhof – Wagenberg
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Een super fijn script om te leren.
Het decor is origineel maar niet te ingewikkeld.
Super fijn dat rollen door zowel jongens als meisjes gespeeld kunnen worden.
Heel veel ruimte voor eigen initiatief van de leerlingen. Doordat het verhaal er snel in zit houd ik meer tijd over voor het echt spelen en dat zelfs nog met een groep 7 in de klas ernaast.
Het was de eerste keer Muzikantine maar het smaakt naar meer.

Cbs De Brons – Marum
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Wat een prachtige musical! Vanaf moment 1 waren de kinderen enthousiast over het verhaal en de liedjes. Het was heerlijk werken met een script op maat en dat er mannelijke en vrouwelijke rollen waren en dat deze geruild konden worden.

Wereldkidz Bolenstein – Maarsen
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Te gekke musical! Alle duidelijk beschreven en het verhaal zit sterk in elkaar. De dansvideo’s in de app zijn een ware uitkomst! Een aantal kinderen leren het aan, die het vervolgens weer aan de rest van de klas leren. Ik ben heel erg tevreden met deze musical en kijk uit naar de volgende musical van Muzikantine!

Daarnaast is de service van Muzikantine geweldig. Rond de meivakantie een nieuw kind in de klas en na een belletje met Muzikantine had ik een nieuw script en inlogcode voor de app gekregen. Erg fijn!

St. Jozefschool – Geldrop
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Wat een toffe musical. De rollen staan goed uitgeschreven, zodat de casting van de kinderen goed te doen was. Ook het gebruik van de app bevalt heel goed!

Van Heemstraschool – Hattem
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Het was echt fantastisch. Wij hebben de musical vandaag opgevoerd voor alle leerlingen van de school. De grappen die erin stonden, werden niet begrepen door de leerlingen, alleen door de leerkrachten. Echt hilarisch!

Franciscus – Sint-Oedenrode
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

De musical zit erg leuk in elkaar. De rollen spreken de leerlingen aan omdat sommige gebaseerd zijn op bekende Nederlanders. De dans video’s worden hier heel erg gewaardeerd!
De app had in het begin wat problemen maar na mailcontact is dit zo snel mogelijk opgelost. De reacties zijn altijd erg snel waardoor je snel weer door kunt.

cbs het kompas
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Ontzettend leuke musical! Veel leuke en gelijke rollen. Leuke liedjes. Favoriet = alles komt goed.

Fijn dat de meerstemmigheid is ingezongen.

Als je niet creatief bent als juf, lukt dit ook!

Jan Ligthartschool – Woudenberg
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Fijn dat we voor de musical op maat konden kiezen. De liedjes vonden we soms wel wat lastig, zeker het tweestemmige gedeelte, dit hebben we dan ook weg gehaald. In het script waren de mannelijke en vrouwelijke namen soms wat verwarrend. Hier moest dan ook veel aangepast worden. Verder zijn we tevreden over het verhaal, we vinden het erg origineel.

Aloysiusschool – Amersfoort
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Het is een geschikte musical voor een grote groep.
Een leuk, eigentijds verhaal en hele leuke liedjes. Belangrijk daarbij is het feit dat elk liedje zijn eigen sound en sfeer heeft.
Geen eenheidsbrij zoals je dat wel eens bij andere musicals hoort.

Teun de Jager – Schoorl
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Deze musical is echt erg leuk. De liedjes zijn te gek. We zingen ze al een tijd, maar nog steeds met heel veel plezier. De dansjes, waarbij Adinda ons geholpen heeft, zijn super leuk. Verder is er voor iedereen een mooie rol te vinden.
Het belangrijkste, de kinderen vinden de musical super leuk en de energie blijft erin.
Een musical waar alles in zit. Zeker een aanrader.

KBS De Zonnewijzer – Dronten
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

De liedjes zijn heel gaaf, fijn dat erbij elk liedje een dansje zit.
Fijn dat alle rollen door zowel jongen en meisje gespeeld kunnen worden.

Fijn dat je geen dubbelrollen hoeft toe te voegen.

Daltonschool de Hobbedob – Weesp
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

– de musical zit goed in elkaar
– het is een leuk verhaal, vol met grapjes
– de liedjes zijn leuk, afwisselend en passen bij deze tijd
– de musical wordt aangepast aan de hoeveelheid kinderen
– wil je iets anders dan denkt de Muzikantine met je mee
– de kinderen kunnen zelf hun tekst nog aanpassen of uitbreiden
– alle extra’s zoals de app is heel fijn

Wanneer ik weer een musical ga doe zal ik zeker eerst bij de Muzikantine kijken!

Mozaïek Petenbos – Veenendaal
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Ontzettend vrolijke musical met een leuke, niet te ingewikkelde verhaallijn. Aangepast aan het aantal spelers is erg fijn. De liedjes zijn leuk en niet te ingewikkeld. De kinderen zijn met veel plezier aan het oefenen.

OMS Zeist Sumatralaan – Zeist
Mindv*kantie
24 juni 2021
    

Er zit veel humor in deze musical en het is een goed te volgen verhaal met veel raadsels en mysterie. Musical is qua tijd een goed vullend programma. De liedjes zijn lekker afwisselend. Sommige stukjes in de liedjes zijn een uitdaging door meerstemmigheid of brug.
Dansjes kunnen kinderen zelf verzinnen of kunnen gedaan worden, zoals in de video’s. Dit vonden de kinderen leuke dansjes om te doen.
De kinderen vonden het erg leuk om de trucs te leren.
Ook heel fijn dat de musical op maat wordt geschreven en dat de benodigdheden zo uitgebreid zijn. En dat iedere rol door zowel jongens als meiden gespeeld kan worden.

Teun de jager – Schoorl
Mindv*kantie
9 juni 2021
    

koekjes zijn leuk net zoals deze musical