Welkom!

Op deze zonnige pagina vind je:

Veel plezier!

Het Muzikantine team
Adinda, Lars en Michel

Los de rebus op en download de poster

Klik op de afbeelding om je oplossing in te voeren...
Enkele personages
Tanja slider
Sjouk slider
Randall slider
Klara slider
gerrie slider
Berend slider

De meezingvideo's

De dansvoorbeelden

Tips & tricks

Je speelt in de musical een ander persoon, maar hoe doe je dat, acteren?  Vraag jezelf af: hoe is die persoon? Is die aardig of niet? En als het bijvoorbeeld een onaardige zakenman is, hoe kijkt hij dan? Wat is zijn houding, rechtop of gebogen? En hoe spreekt hij? Hoe vaker je hiermee oefent naast de tekst uit je hoofd leren, hoe beter je in ‘de huid’ van je personage kunt kruipen.

Tekst leren! Hoe doe je dat? Hier de tips.

1: Oefen met je vader, moeder, broer of zus. Laat hen de andere rollen spreken.

2: Spreek de teksten van de andere rollen in op een voicerecorder (tablet, smartphone, MP3-speler) en zeg je eigen tekst in je hoofd op. Je kunt deze opname daarna afspelen om te oefenen door je eigen tekst op te zeggen waar de stilte valt.

3: Woorden uit de tekst van iemand voor jou kunnen een houvast zijn. Als jij moet zeggen: “De kat is verdwenen” en iemand voor jou vraagt: “Waar is de kat?” Dan is het woord KAT jouw houvast.

Zorg ervoor dat je altijd richting de zaal praat. Praat je namelijk naar de achterkant van het podium, dan valt je volume weg en ben je slecht te verstaan. Zorg ervoor dat je luider en duidelijker praat dan dat je normaal doet.

Games

En meer...

De liedjes