Telefoon door opgeblazen ballon heen laten smelten

Blaas een normale verjaardagsballon helemaal op, maar leg er geen knoopje in. Houd het einde van de ballon stevig vast met de vingers van je ene hand en houd met je andere hand de telefoon vast. Als je deze illusie aan een ander laat zien, kun je vragen of je zijn telefoon mag lenen om die te voorzien van een nieuw hoesje.

Neem de telefoon in je hand en druk de ballon er stevig tegenaan. Laat nu snel de lucht uit de ballon ontsnappen terwijl je de telefoon hard tegen de ballon aan blijft drukken. Je verhoogt zo de druk aan de buitenkant van de ballon, terwijl de luchtdruk aan de binnenkant van de ballon afneemt. De polymeren (elastische moleculen) in het plastic ontspannen zich en worden rekbaar. Dankzij de rekbaarheid van de polymeren zul je zien dat zodra de laatste lucht eruit ontsnapt, de ballon zich om de telefoon sluit.

Wanneer je de telefoon plat in je hand houdt, lijkt het voor de toeschouwer net alsof de telefoon daadwerkelijk helemaal in de ballon zit. In werkelijkheid blijft een deel van de telefoon (aan de achterkant) onbedekt.

Nadat je het nieuwe telefoonhoesje aan je verbaasde toeschouwer hebt getoond (waarbij je natuurlijk niet de achterkant laat zien), leg je uit dat het eigenlijk helemaal geen handig hoesje is, omdat het ook de voorkant van de telefoon afdekt, en dat je de telefoon daarom weer zult bevrijden.

Blaas de ballon vervolgens weer een klein stukje op. Je zult merken dat zich hierdoor een soort luchtbel boven de telefoon vormt. Pak de ballon nu bij het tuutje vast, zodat de lucht niet kan ontsnappen en maak een snelle schudbeweging, terwijl je je andere hand onder de telefoon houdt. Als je krachtig genoeg beweegt, valt de telefoon in je hand en lijkt het net alsof je hem op magische wijze uit de ballon schudt.

Als je dit te lastig vindt, dan kun je de ballon natuurlijk ook achter je rug houden en hem daar van de telefoon af halen. Tot slot haal je met een grote glimlach de ongeschonden ballon en telefoon weer achter je rug vandaan!

Wil je een andere illusie of meer leren over illusies? Ga dan naar www.mindfck.nl. Daar kun je dit boek en andere boeken bestellen.

Veel succes en plezier!

Bron: Mindf*ck Next Level – Victor Mids & Oscar Verpoort