Het Muzikantine team

Michel van Kemenade

michelMichel is na zijn Conservatorium studie door zijn brede interesse toetsen gaan spelen in uitgebreide zin. Van bands tot orkest, van rock tot klassiek en van eigen studio tot Van den Ende Musicals (Aïda, Mamma Mia).

Door zijn interesse in ook de techniek van muziek maken is hij vanaf z’n 15e vaak verbonden geweest aan de handel in elektronische muziekapparatuur en Apple computers, als adviseur en verkoper, en is hij als geluid- en lichttechnicus in het theater verbonden aan oa. Cor Bakker en Louis van Dijk. Tegenwoordig komen alle verworven kennis en -vaardigheden samen in Muzikantine.

lars

Lars over Michel

 

Luister naar de liedjes van onze musicals en je zult begrijpen dat het voor mij iedere keer een waar genoegen is om met Michel samen te werken. Telkens weer weet hij verschillende muziekstijlen, sferen en emoties in zijn arrangementen vast te leggen, waardoor de personages en scènes enorm worden versterkt. Bijzonder is het om de sfeer van een geschreven scène later opnieuw te ervaren bij het horen van de arrangementen. Een bijzondere gave welke zich uit in een samenwerking die wat mij betreft oneindig kan voortbestaan.

adinda

Adinda over Michel

 

Naast een briljante arrangeur is Michel ook een goede muzikant. Deze combinatie zorgt ervoor dat zijn arrangementen heel muzikaal en organisch klinken. Of het nu een mooi liefdesliedje of een super swingend popnummer is, het klopt allemaal. Je kunt wel zeggen dat mijn liedjes een gouden randje krijgen en dat is prachtig! De chemie die ontstaat resulteert in een te gekke samenwerking die nog meer motiveert om nieuwe musicals en liedjes te schrijven. Ik hoop dan ook dat we dat nog heel lang zullen doen!

Adinda Vis

adindaAdinda is na het Conservatorium gaan werken op diverse muziekscholen, basisscholen en een middelbare school. Dat ze iets met liedjes heeft, werd al snel duidelijk. Door de behoefte aan nieuwe vlotte (kinder)liedjes voor haar kinderkoren is ze deze zelf gaan schrijven en ze werden zeer goed ontvangen door de kinderen.

Voor het tienerkoor arrangeerde ze bestaande popliedjes of schreef ze eigen liedjes. Het koor groeide met de jaren en uiteindelijk heeft het tienerkoor ‘Pearl’ het geschopt tot één van de negen beste koren van Nederland in het programma Korenslag.

Na een aantal jaren de afscheidsmusical te hebben ingestudeerd, kreeg ze het idee om een nieuwe andere musical te schrijven met meer afwisseling in de liedjes en rijkere melodieën. Een nieuw en ander geluid dus en zo is in samenwerking met Lars en Michel de eerste musical Stars ontstaan. Na lovende reacties van de scholen die Stars hadden opgevoerd is Muzikantine ontstaan en wordt er nu elk jaar een nieuwe musical gemaakt.

michel

Michel over Adinda

 

Ik ben iedere keer weer aangenaam verrast wanneer Adinda haar liedtekst en melodie samen laat komen tot een prachtig geheel. Het klinkt zo logisch en juist dát is haar kracht. Het maakt arrangeren tot een feest voor mij, elke keer een lied tot z’n recht te laten komen. In de besprekingen hoe een lied moet gaan klinken heeft ze een gedrevenheid en passie die een perfect resultaat moet opleveren en samen maken we er altijd weer iets unieks van. Adinda is fantastisch om mee samen te mogen werken, ik hoop dat we dat nog heel lang samen kunnen doen.

larsLars over Adinda

 

Omdat onze musicalliedjes Nederlandstalig zijn, zijn de teksten en inhoud ervan zeer belangrijk. Adinda weet door haar ervaring in de muziek en het werken met kinderen deze teksten de juiste lading en inhoud te geven. Ze weet welke stijl en melodie kinderen aanspreekt en kan dit feilloos in haar liedjes een plek geven. Daarnaast weet zij ook de liedjes iets extra’s te geven waardoor er bij de ouders en leerkrachten altijd een glimlach van herkenning ontstaat. Als je dat kunt, bezit je iets bijzonders. Voor mij is dit dan ook een samenwerking die ik alleen maar kan bewonderen.

Lars van der Brugge

larsLars begon zijn theatercarrière in 1983 als (jeugd)musicalacteur in o.a. The Sound of Music, Sweeney Todd, en de Kleine Parade. Vanaf 1993 acteerde hij in diverse toneel-, musical- en theaterprojecten.

Hij regisseerde toneel en musicalverenigingen voor jongeren en volwassenen en richtte in 2006 zijn eigen theaterbedrijf Theatervisie op. Hierin hield Lars zich bezig met het schrijven en regisseren van musicals en blijspelen zoals Fame, Petticoat, Footloose, De klokkenluider van de Notre Dame, Liefde half om Half en Verwarringen.

Ook het geven van theaterimprovisatielessen op scholen en het schrijven en regisseren van theaterprojecten werden gerealiseerd. Zo regisseert Lars het jaarlijkse Ot en Sien Festival waaraan bekende Nederlanders als Karin Bloemen, Jim Bakkum, Charley Luske, Birgit Lewis, Rik Felderhof, Imca Marina en Jan Akkerman meewerkten.

 Met de oprichting van Muzikantine de deur open gezet om de ervaringen van 25 jaar theater te gebruiken in het schrijven van afscheidsmusicals.

michel

Michel over Lars

 

Ik verdenk Lars er stiekem van dat hij de hele dag typetjes oefent! Als hij nieuwe script ideeën naar voren brengt heeft hij daar namelijk meteen de passende types bij, inclusief stemgeluid en gedrag! De meeste dingen zijn uit het leven gegrepen en daardoor spreekt het iedereen zo ontzettend aan. Hij kan zich verplaatsen in de wereld van jongeren en bovendien heeft hij een fantastisch gevoel voor humoristische verwikkelingen. De samenwerking met Lars is een genot; Een gedreven man die hard werkt om Muzikantine tot een succes te maken. Samen gaan we dat nog lang volhouden!

adinda

Adinda over Lars

 

Het is wel duidelijk dat Lars er tot nu toe al heel wat uren op heeft zitten als acteur en regisseur. Zijn ervaring en onuitputtelijke creativiteit zijn de basis voor zijn scripts die helder, goed te begrijpen en toch volwassen geschreven zijn. De humor die in z’n teksten verwerkt zit, is niet alleen heel leuk voor kinderen, ook ouders en leerkrachten worden gepakt door de grappen op het toneel. Het kunnen boeien van het brede publiek is misschien wel Lars z’n grootste kwaliteit. Jong en oud kan van zijn verhalen genieten. Ik vind het een voorrecht om daar liedjes voor te mogen schrijven!