Basisschool de Madelief – Arnhem
Wie heeft de rol
26 juni 2018
    

De musical Wie heeft de rol heeft voor mij heel veel bekende zinnen en manieren van doen. Voor veel kinderen helaas niet, omdat zij ‘Wie is de mol’ niet keken. Hopelijk gaan de ouders deze dingen ook herkennen.
Het interactieve gedeelte is even puzzelen in het begin, maar een hele leuke toevoeging om ouders te betrekken in de musical. Dit was ook één van de redenen (en het feit dat er maar weinig decor nodig is), waarom ik voor deze musical heb gekozen.
Wat ik zeer fijn vindt aan de manier waarop de muzikantine werkt, is dat het script op maat gemaakt kan worden voor de groep. Het is kant en klaar, ready to go. Het neemt de leerkracht zoveel tijd uit handen. Wat ook zeer prettig is, is dat er staat beschreven hoe het decor er uit moet komen te zien. Dat maakt het eenvoudiger om een decor te bouwen.
Wat ik handig zou vinden, is dat er een pagina in het script is, waar alle benodigdheden te vinden zijn, die gebruikt moeten worden in de musical. Zo lees je, wanneer je aan het spelen bent, dat Kate een vel papier en een stift nodig heeft. Stel dat dat op één pagina zou staan, zou dat makkelijker verzamelen zijn.
Ik ben heel blij dat wij dit jaar een musical hebben besteld bij muzikante. Ik zou het volgend jaar net weer zo doen.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.