Basisschool Tangram – Eijsden
Grenzeloos
10 oktober 2016
    

Wij hebben dit jaar de musical Grenzeloos gekozen, nadat vorig schooljaar Teatro prima bevallen was.
We zijn vrij lang met de liedjes aan de slag geweest en zijn trots op het resultaat. Het zijn mooie afwisselende liedjes.

Het verhaal beschrijft meerdere verhalen, die op het eind samenkomen.
De rode draad is dat mensen graag grenzen stellen en/of juist de grenzen opzoeken. Van een douanier tot een zoon, die zijn eigen keuzes wilt maken, van Spanje tot Nederland.

Doordat er meerdere verhaallijnen door elkaar komen is het soms lastig voor het publiek om het verhaal te volgen. Hier moet je bij de uitvoering alert op zijn. Zoals ik al zei zijn de arrangementen van de muziek uitdagend. Soms wel 3 melodielijnen door elkaar. Fantastisch als het lukt, maar ook altijd een basislijn die te volgen is als het te complex voor de groep blijkt.

Wij hebben veel plezier aan deze musical beleeft. Juist omdat het de ruimte geeft dingen toe te voegen, te schrappen of aan te dikken. Door de verschillende verhaallijnen heb je al een basisstructuur om te oefenen. Je kunt kinderen verantwoordelijk maken voor hun stukje.
Wij hebben het decor sober gelaten en veel gebruik gemaakt van eigengemaakte achtergrondfilmpjes. Dat maakt dat je snelle decorwisselingen kunt bewerkstelligen.

We zijn natuurlijk trots op het resultaat en zijn benieuwd naar de nieuwe musical.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.