CBS De Lichtstraal – Westkapelle
Mindv*kantie
16 juli 2021
    

In maart hebben de kinderen en ik een musical gekozen uit vijf verschillende. We waren het unaniem over eens: het wordt Mindv*kantie ! Het waren vooral de liedjes (muziek en tekst) die ons aanspraken; ook de trailer, het thema (kasteel) en de korte inhoud vonden we leuk. Meteen het hele musicalpakket besteld en een paar dagen later samen de tekst (het verhaal) gelezen. Toen werd ons eerste enthousiasme wat getemperd, zelfs zo dat ik besloot een geheel eigen musical te schrijven met als titel ‘OP SLOT 20 21’. Op twee liedjes na heb ik de liedjes van Mindv*kantie gebruikt. Voor het eerste lied heb ik een nieuwe tekst bedacht. ‘Kasteel Virtueel’, hoewel een prachtig lied, heb ik niet gebruikt.
Mijn verhaal speelt zich ook af op een kasteel, Slot Droevestein, en ook Droevstein gaat op slot. ‘Op slot’ is ook een prachtig lied, dat de kinderen uit volle borst zingen.
De gasten, waaronder de Weilandjes, proberen het slot te ontvluchten. Maar in plaats van dat ze weer vrij zijn, belanden ze in de Middeleeuwen, het jaar 1415, in hetzelfde kasteel? De sfeer in Slot Blijstein is heel anders dan in Slot Droevestein. De mysterieuze strenge dame van het schilderij, Miss Gien, een personage in de musical, blijkt nu de aardige gezellige koningin van het kasteel te zijn, Queen Gien. Uiteindelijk hebben de gasten getoond dat ze de vrijheid weer aankunnen en mogen ze het kasteel door de deur met de vaccinsleutel verlaten. We sluiten de musical af met de tranenversie van het lied ‘ ‘t Is voorbij’ en als toegift de feestversie van het lied.
De musical werd gisteren goed ontvangen door de 50 aanwezigen. Vanavond spelen we het nogmaals.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.