Eindmusical groep 8? – Muzikantine!

De eindmusical groep 8! Een typisch Nederlands gebeuren welke in de jaren zestig door Benny Vreden op de basisscholen werd geïntroduceerd. Nu vijftig jaar later is de eindmusical populairder als ooit tevoren.

Sinds 2009 neemt Muzikantine deel aan de markt van afscheidsmusicals voor het basisonderwijs. Waarom?  Na een aantal jaren de afscheidsmusical te hebben ingestudeerd op de basisschool waar ze werkte, kreeg Adinda Vis het idee om een nieuwe en vooral ander soort eindmusical te schrijven. Hierin moest meer afwisseling in de liedjes komen met rijkere melodieën. Een nieuw en ander geluid dus. Zo is de samenwerking ontstaan met Lars en Michel. Sindsdien zijn wij als Muzikantine team bezig om de eindmusical groep 8 naar een professioneel niveau te tillen.

Kinderen willen geen hoempa pa liedjes meer, maar musicalliedjes die hen aanspreken alsof ze zo uit de hitparade komen. Niemand zit nog te wachten op een musicaltekst die slechts een opsomming van woorden is. Het gaat om dialogen die voor kinderen herkenbaar zijn. Musicalteksten die echt ergens over gaan en vooral humor bevatten. Kortom; hoge eisen voor een eindmusical groep 8. En terecht! De kinderen zijn namelijk lang bezig met de voorbereidingen van hun musical. Een groot deel van hun succes wordt bepaald door de basis, de eindmusical zelf. Wij zijn er daarom van overtuigd dat kwaliteitsmusicals alleen gemaakt kunnen worden indien de makers zelf uit de theater- en de muziekwereld komen. Wij hopen eindmusicals op deze manier nieuwe leven in te blazen zodat de kinderen van groep 8 nog jaren voort kunnen met een eindmusical.

Benieuwd? Bekijk dan eens een van onderstaande eindmusicals voor groep 8!

eindmusical groep 8eindmusical groep 8eindmusical groep 8eindmusical groep 8